Computere giver tørre og trætte øjne

Ny undersøgelse viser, at en tredjedel af den amerikanske befolkning lider af tørre og trætte øjne.

Tørre øjne, der er irriterede og svier. Efter en dag foran skærmen prøver du at gnide dine øjne for at komme af med den ubehagelige følelse, men den er ikke til at fjerne.

Er det noget, du kan genkende fra din egen hverdag? Så læs videre.

For en helt ny undersøgelse viser, at ikke mindre end en tredjedel af den amerikanske befolkning lider af tørre og trætte øjne i dagligdagen, primært fordi de sidder for længe foran en computerskærm.

Undersøgelsen hedder "The Epidemiology of Dry Eye Disease: Report of the Epidemiology Subcommittee of the International Dry Eye WorkShop (2007)" og stammer fra det amerikanske magasin "The Ocular Surface", hvor den blev publiceret i april-nummeret 2007.

Overføres direkte til Danmark

På baggrund af den amerikanske undersøgelse, har lektor, dr.med. og institutleder ved Øjenpatologisk Institut på Københavns Universitet, Steffen Heegaard, vurderet, at tallene kan overføres direkte til Danmark.

Lidelsen kan gå ud over arbejdskvaliteten og dermed produktiviteten på arbejdspladsen.

Problemet med computerarbejde er, ifølge dr.med. Steffen Heegaard, at det får os til at blinke mindre.

”Når blikket fokuserer længe på samme begrænsede overflade som en computerskærm, er man tilbøjelig til at blinke mindre. Så fordamper væske fra den følsomme tårefilm, der dækker øjet, og det bliver tørt, siger institutlederen.

Hold pauser

Dr.med. Steffen Heegaard mener, at der er masser af simple måder at mindske skærmens negative bivirkninger på. Men de fleste tror ikke, at der er noget at gøre ved problemet eller ved ikke, hvad problemet er.

”Sidder man meget ved computeren, er det vigtigt at holde pauser engang imellem, hvor man kigger væk fra skærmen og blinker bevidst for at genfugte øjnene. Og så kan et godt indeklima på kontoret nedbringe risikoen for tørre og trætte øjne betydeligt, fortæller Steffen Heegaard.

Desuden kan lidelsen også behandles med øjendråber. Med et enkelt dryp reparerer og stabiliserer en ny serie tåreerstatningsmidler øjet.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET

Gehl Architects ApS

IT Supporter

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere