Den bedste processor til prisen

Computerbranchen er et gedemarked for private brugere, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man får mest muligt ud af sine surt sammensparede penge. I denne artikel fortæller vi, hvilken processor der giver mest ydelse for pengene. Vi røber også, hvordan man bedst muligt kan sikre sig, at man kan opgradere engang i fremtiden.

Billig Athlon XP

På markedet for processorer har AMD's Athlon XP været den bedste processor til prisen i lang tid, og sådan er det stadigvæk. Hvis man vil have mest mulig ydelse pr. krone, skal man have fat i en Athlon XP, i hvert fald når det gælder modellerne med versionsnumre på 2400+ og nedefter.

Man kan få en Athlon XP 2200+ inklusive køler for under 1.000 kroner, og her får man rigtig meget for pengene.

Intel Celeron er også billig, men i forholdet mellem pris og ydelse kan denne processor ikke følge med. Endnu værre er det med processorer fra VIA.

Hvis man vil have en hurtigere processor, vender billedet til Intels fordel. En 2,67 GHz Pentium 4 kan fås til omkring 2.100 kroner, og en omtrent lige så hurtig Athlon XP 2700+ på 2,17 GHz koster lidt mere.

Investerer man i et system med Athlon XP skal man sikre sig, at bundkortet understøtter de nye Athlon XP med kodenavnet Barton, så man senere kan opgradere. Det varer ikke længe, før Athlon XP Barton kommer med 400 MHz systembus, og det skal man også have in mente ved indkøb af bundkort.

Hvis man vil have et system med Pentium 4, er en version med en frekvens på 2,4 eller 2,53 GHz og 533 MHz systembus det bedste køb. De kan fås til et stykke under 2.000 kroner, og hurtigere udgaver er stadig for dyre i forhold til ydelsen. Med andre ord betaler man dyrt for den ekstra ydelse, som nogle hundrede megahertz giver.

Når det gælder Pentium 4-systemer, er det lidt problematisk at være fremtidssikret. Der er nemlig nye processorer på vej, og de kan ikke nødvendigvis anvendes på de nuværende bundkort.

Anbefaler at vente

Det varer ikke længe, før Intel lancerer en række nye Pentium 4 processorer med 800 MHz systembus. Vi gætter på midt i maj. De nuværende bundkort til Pentium 4 er designet til en busfrekvens på 533 MHz, mens kommende bundkort med Intels 865 eller 875 chipsæt vil understøtte den hurtigere bus.

Visse bundkort, der er baseret på Intels 845PE chipsæt, kan dog overclockes på en måde, så de alligevel kan klare Pentium 4 med 800 MHz systembus. Det drejer sig indtil videre om MSI 845PE Max3, Abit BH7 og Albatron PX845PEV -800. Mange flere er på vej.

Hvis man køber et 845PE-baseret bundkort, der kan overclockes til 800 MHz systembus, er man altså forberedt på de kommende Pentium 4 processorer, men man bør alligevel tænke sig om en ekstra gang, før man kaster sig ud i investeringen.

I modsætning til de nuværende bundkort til Pentium 4 understøtter de kommende bundkort nemlig dual channel DDR RAM, hvilket betyder større båndbredde til hukommelsen og dermed bedre ydelse.

Anbefalingen herfra lyder: Vent et par måneder med at købe et system med Pentium 4. Det kan betale sig at investere i en Pentium 4 med 800 MHz systembus og hyper-threading samt et bundkort, der kan klare dual channel DDR400 RAM. Der kommer masser af dem.

Et system med 2,4 GHz Pentium 4 med 800 MHz bus vil være hurtigere end et med 2,53 GHz Pentium 4 med 533 MHz bus, og denne processor eller udgaven med et par hundrede megahertz mere vil være et godt køb.

Uanset om man vælger Athlon XP eller Pentium 4 er man fremtidssikret, hvis man vælger PC3200/DDR400 RAM-moduler. Det er i hvert fald sagen til pc'er det næste års tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere