Det er ikke kun danske borgere og virksomheder, der får al data- og teletrafik logget efter at logningsbekendtgørelsen trådte i kraft den 15. september.
Også Danmarks folkevalgte, politikere der i dag åbner et nyt folketingsår får også deres tele- og datakommunikation logget som følge af bekendtgørelsen.
Dermed er Danmark det eneste parlament i verden, der logger elektronisk kommunikation.
Det skyldes, at institutionen får leveret tele- og datatrafik på almindelige markedsvilkår fra kommercielle udbydere, der er omfattet af logningsbekendtgørelsen.
Dermed logges al datatrafik til og fra Folketingets partikontorer, administration og de enkelte politikere og regeringsmedlemmer.
Logger ikke selv
Ifølge Ole Søndergaard fra Folketingets it-afdeling er Folketinget i sig selv ikke omfattet af logningsbekendtgørelsen, og gemmer derfor ikke data om politikernes telefonsamtaler, mail og internetsurfen.
Men det gør de leverandører, som leverer kommunikationslinierne til landets lovgivende magt.
"De har sikkert helt klart en logningsforpligtigelse, som de må have i forhold til alle deres kunder," siger Ole Søndergaard.
Det er TDC, der leverer telefoni til Folketinget, og her bekræfter firmaet, at alle erhvervs- og privatkunde slutbrugere logges. Samtidig oplyser TDC, at der ikke er nogen kunder, som har særlige klausuler eller aftaler.
Ifølge logningsbekendtgørelsen skal alle udbydere af elektroniske kommunikationsnet foretage registrering og opbevaring af slutbrugernes datatrafik i op et til år. Meningen er, at de indsamlede data skal kunne bruges til efterforskning og retsforfølgelse, hvis det bliver nødvendigt.
Gemmer data et år
Dermed er også internettrafikken til og fra Folketinget omfattet af logningsbekendtgørelsen. Det betyder, at detaljerede oplysninger om eksempelvis politikernes e-mail korrespondancer bliver gemt af de kommercielle udbydere i et år.
Ifølge Ole Søndergaard får Folketinget leveret internet fra Telia. Men ifølge Ripe (Regional Internet Registry) har Folketinget tilknyttet endnu tre andre internetleverandører, nemlig Webpartner, CSC og TDC, hvoraf sidstnævnte leverer internet til Folketingets Ombudsmand.