Holland vælger side i format-krigen

Den hollandske regering har besluttet, at de statslige myndigheder skal klargøre sig til en fremtid med open source software.

Den hollandske minister for udenrigshandel, Frank Heemskerk, har besluttet, at statslige virksomheder i Holland kun skal køre med ODF som åbent dokumentformat fra 1. april 2008.

Det er kun, hvis statens sikkerhed eller ledelsen af en virksomhed bringes i fare, at ministeren tillader, at den enkelte offentlige myndighed afstår fra at bruge ODF som åben standard.

Men efter en ophedet debat har den hollandske regering besluttet, at statslige instanser i Holland er forpligtet til at vælge open source software og åbne dokumentformater, når der skal handles ind for statens penge i fremtiden.

Fra 1. januar 2009 skal alle offentlige afdelinger således have en strategi-plan klar til indkøb og brug af open source software.

Nederlag til Microsoft

Med beslutningen har minister Frank Heemskerk samtidigtvendt tommelfingeren nedad for Microsofts OOXML-format, der og for nyligt har fået afslag som et åbent ISO-certificeret format.

Microsoft må derimod vente til slutningen af februar 2008 for at få afprøvet OOXML-formatet i ISO-regi igen.

Men hverken den hollandske beslutning eller ISO-afslaget ændrer dog ikke ved, at Danmark kører et parløb mellem ODF og OOXML.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere