Apple accepterer afgørelse fra forbrugerklagenævn

Efter et halvt års tovtrækkeri accepterer Apple forbrugerklagenævnets afgørelse og giver en kunde pengene tilbage for en defekt G4 iBook.

I april traf forbrugerklagenævnet en afgørelse i en klagesag om en Apple iBook G4, der var holdt op med at virke.

Nævnet afgjorde, at der var tale om en oprindeligt skjult konstruktionsfejl i den pågældende computer, og at klageren derfor skulle have sine penge tilbage.

Apple accepterede ikke umiddelbart afgørelsen fra april, og da virksomheden mente at have nye oplysninger, der viste, at der ikke var tale om en egentlig konstruktionsfejl, bad de om at få genoptaget sagen.

Forbrugerklagenævnet har imidlertid afvist at tage sagen op igen, og fastholder, at der er fejl på den konkrete iBook G4. Den afvisning har Apple nu accepteret, og klageren får derfor sine penge tilbage.

Brudt lodning

Fejlen var, at en lodning mellem to komponenter var blevet brudt, så der ikke kunne ledes strøm imellem dem. Samtidig viste det sig, at brugere over hele verden oplevede det samme problem med modellen.

Apple fastholder deres uenighed i afgørelsen. Virksomheden mener ikke, at undersøgelsen beviser, at der er konstruktionsfejl eller produktionsfejl på den pågældende iBook G4.

Apple har ønsket at deltage mere aktivt i klagenævnets behandling fremover, for bedre at løse kommende sager.

”I klagenævnet er vi glade for at Apple har accepteret afgørelsen, og vi ser frem til en forbedret dialog. Det er i både forbrugernes og Apples interesse”, siger Frederik Navne Boesgaard, der er jurist i forbrugerklagenævnet, og har været sagsbehandler på den pågældende sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere