I går meddelte Danmarks nye parti, Ny Alliance, at det vil jobkarteller til livs.
Både de hemmelige og ikke-hemmelige jobkartel-aftaler, som arbejdsgivere indgår med hinanden for at hindre deres ansatte i at skifte job, skal forbydes ved lov.
Aftalerne stavnsbinder de ansatte, siger partiets politiske ordfører Anders Samuelsen.
Konservative rører på sig
I et politisk landskab, hvor konkurrencen sjældent har været hårdere, ser man kort efter de konservatives næstformand Lars Barfod fare ud og bede beskæftigelsesminister indkalde til et møde.
Nu skal jobkartellerne væk, lyder det fra næstformanden.
Drøftelserne om et lovindgreb skal i gang inden folketinget samles om en måned.
På programmet står både de hemmelige og ikke-hemmelige aftaler, selvom Arbejdsretten i dag dømte dem overenskomststridige.
Men altså kun for de lønmodtagerne der har en overenskomst.
Presset til handling?
Selvom Enhedslisten, SF, S og R sammen med Ny Alliance ikke mønstrer et flertal – har udmeldingen fra Ny Alliance tvunget de konservative til at reagere.
Socialdemokraterne har allerede stillet spørgsmålstegn ved, om det blot er spil for galleriet og antyder at de konservative springer i målet.
Nøjagtigt som DF, Venstre og de konservative gjorde i foråret, hvor de først fremsatte et lovforslag for efterfølgende at trække det tilbage.
Spørgsmålet er, om de konservative kan holde til at blive hængt ud som partiet der ikke ønsker et helt frit arbejdsmarked, når de ligger i konkurrence med Ny Alliance.
Ny Alliance var under alle omstændigheder klare i spyttet i går.
Så måske det nye parti i Danmark en gang for alle redder de danske it-ansatte fra arbejdsgivernes stavnsbånd - hemmelige som ikke-hemmelige aftaler.
Der er i hvert fald lagt alvorligt pres på de konservative. Og på regeringens magtfulde minister Claus Hjorth Frederiksen.