Hovedet på Blog'en

Kære Dagbog. Det er slet ikke så svært at komme i gang med at skrive og udgive sin egen weblog - tidens webtrend indenfor personlige bekendelser. Tjenesten Blogger.com kan byde på gratis værktøjer og webhotel oven i købet. Man kan også placere dagbogen hos sin egen udbyder.

Blogger.com

Og hvad er så egentlig en weblog? En kort definition kunne lyde: En webbaseret dagbog, en hyppigt opdateret krønike bestående af personlige tanker og masser af links til andre websites og i særdeleshed andre weblogs.

Weblogs, eller bare Blogs, er undertiden en blanding af, hvad der sker i forfatterens liv, og hvad der sker på webbet - altså en slags hybrid mellem en dagbog og en guide til spændende websteder.

Der findes lige så mange slags forskellige weblogs, som der findes mennesker.

Der eksisterede weblogs - eller blogs - før ordet blev opfundet, men den store vækst i blog'ene kom med automatiserede webbaserede værktøjer.

Det var i særdeleshed websitet Blogger.com, som er det sted, som vi har kigget på i forbindelse med denne artikel.

Bag Blogger.com står firmaet Pyra Labs, som for nylig blev købt af Google. Det lille fem-mands firma står bag Blogger, der er et af nettets mest anvendte, gratis onlineværktøjer til weblog-publicering.

Ifølge Pyra Labs er der 1,1 millioner registrerede brugere af Blogger.com. 200.000 brugere opdaterer jævnligt deres weblogs.

Et eksempel på en Blogger.com-weblog.

Tjenester som Blogger.com tilbyder et system til webpublicering, et CMS, konstrueret til weblogs. Og i sædvanlig web-tradition er det gratis, hvis man vil acceptere reklamer på sin blog. For et beskedent beløb kan man blive fri for bannerne.

Blogger.com blev lanceret i 1999 og har givetvis en del af æren for fænomenets udbredelse.

Redigering

Man opretter sin egen weblog hos Blogger.com på forsiden af sitet. I modsætning til så mange andre gratis-tjenester er det ganske ukompliceret og hurtigt overstået.

Man kan vælge mellem at benytte den gratis tjeneste med bannere eller betale sig fra reklamerne med en række tjenester, som koster mellem 15 og 100 dollar om året.

Derudover kan man benytte Bloggers eget webhotel, Blogspot, eller man kan få overført de færdige HTML-sider til sin egen udbyder via FTP.

Man kan sætte sin blogs udseende ved at vælge mellem en række forskellige skabeloner, som man også kan skifte senere. Der er en del at vælge imellem, og de er slet ikke så slemme at se på.

Hvis man kan lidt HTML og CSS, kan man selv redigere i koden, som ligger bag skabelonen. Hvis man benytter Blogspot som web-hotel, bliver web-adressen på ens blog brugernavn.blogspot.com.

Redigering
Det gode ved Blogger.com er, at det er ganske nemt at skrive og tilføje i webloggen.

Den webbaserede grænseflade består af et vindue i toppen, hvor dagens tekst skrives, og man kan benytte simpel formatering som links og fed skrift ved hjælp af knapper i toppen.

Når man klikker på knappen Publish bliver siderne genereret og flyttet til webhotellet.

I indstillingerne for sin blog kan man bestemme, hvor mange af de seneste indlæg i bloggen, der skal vises på forsiden, og hvor tit indlæggene skal arkiveres. Man kan også helt fravælge at arkivere, så det kun er de nyeste indlæg i bloggen, som vises.

Man kan finde eksempler på danske weblogs på websitet Armarium.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere