Artikel top billede

Få vil sørge for løn til offentligt ansatte

Økonomistyrelsen har kun modtaget ét enkelt tilbud om at stå for drift og udvikling af Statens Lønsystem.

Interessen for at stå med ansvaret for statsansattes løn og pension har ikke været været overvældende.

Det står klart efter budfristen på drift og udvikling af Statens Lønsystem fra 2009 er udløbet, og kun ét enkelt bud er nået frem til Økonomistyrelsen, der står for udbuddet. Ved sidste udbudsrunde bød tre virksomheder ind på ordren.

"Vi havde selvfølgelig gerne set lige så mange tilbud på opgaven denne gang, som der tidligere har været,” siger vicedirektør i Økonomistyrelsen, Henrik Pinholt.

Han glæder sig dog over, at buddet kommer fra giganten CSC i samarbejdet med Multidata, som han betegner som to af de stærke virksomheder indenfor lønområdet.

En gammel kending

Begge virksomheder blev i maj måned prækvalificerede til at byde på drift og udvikling af Statens Lønsystem, der beregner og udbetaler løn til alle statens ansatte og pensioner til tjenestemænd.

De resterende virksomheder, IBM, KMD og Silkeborg Data i konsortium med JN Data, har ikke fulgt op på prækvalifikationen.

Den ene del af udbudsamarbejdet er da også en gammel kending af Statens Lønsystem, da CSC allerede nu står for drift og udvikling af systemet. Den aftale udløber ved udgangen af 2008.

Beslutning uden tidspres

På trods af at CSC og Multidata er de eneste, der har budt ind på kontrakten, uddeler Økonomistyrelsen ingen garantier for, at de også ender med at kunne sætte deres underskrift på kontrakten med staten.

Økonomistyrelsen skal nemlig først vurdere, om tilbuddet lever op til de krav, styrelsen har til økonomi, kvalitet og leveringssikkerhed.

Hvornår den vurdering ligger klar, ved Henrik Pinholt ikke. Han understreger dog, at der er god tid til grundigt at vurdere de to virksomheders tilbud.

"Det jo først træde i kraft første januar 2009, så vi er ikke presset på tid. Vi har god tid til at vurdere på tilbudene og hvad, vi skal gøre," siger han.

Den nuværende aftale indbringer CSC i omegnen af 50 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere