Mere sikkerhed på ny Intel-platform

Intel klar med ny generation af vPro-platformen, som blandt andet byder på bedre sikkerhed i virtuelle miljøer og muligheder for strømbesparelser.

Med den nyeste generation af Intel vPro-platformen, som er målrettet erhvervslivet, giver Intel systemadministratorer helt nye og forbedrede mulighed for administration af pc'er.

Den nye pakke skal sikre bedre beskyttelse af data, endnu lettere håndtering af computere i virtuelle miljøer og nye muligheder for at spare på strømmen.

PC-producenter som HP, Dell og Lenovo har allerede bebudet, at de vil inkluderer den nye vPro-teknologi på deres fremtidige desktopcomputere.

"For at kvalificere sig til at få en vPro-label, skal en desktop computer indeholde Intel Core 2 Duo-processor, et Q35 Express chipset og andre nye hardwarebaserede netværks og virtualiserings-teknologier fra Intel," sagde Greg Bryant, general manager fra Intel på en pressebriefing i Boston.

Skrappe krav til vPro-label

Officielt hedder den nye desktop-pakke "Intel vPro Processor Technology for 2007", og er opgraderingen af vPro-platformen, som kom på markedet i 2006 sammen med søster-platformen til bærbare computere Centrino Pro.

vPro-platformen har givet erhvervslivet en række nye muligheder for at adminstrere computere på lange afstande.

Blandt andet er det muligt at vække og reparere computere med et fejlbehæftet operativ-system eller en defekt harddisk, hvorved virksomhedernes it-afdeling håndtere mange flere opgaver fra en central placering, i stedet for at skulle håndtere problemerne ved den enkelte computer.

Grønne muligheder

Den nye generation af vPro-platformen giver – i takt med tidens grønne ånd – bedre muligheder for at spare på strømmen, fordi det er muligt at slukke computerne og genvække dem, hvis der for eksempel er behov for opdateringer.

Også på sikkerhedsområdet er der store forbedringer ved den nye vPro-platform. Intel vPro-løsningen indeholder blandt andet en sikkerhedspakke, som er designet til at beskytte chipsettet mod virusangreb og andre trusler.

"Mange sikkerhedsløsninger er baseret på trusler, der gør brug af software i selve operativsystemet. Men nogle ting, som eksempelvis adgangen til hukommelsen, er kontrolleret af chipsettet. Så hvis vi ikke gør noget for at beskytte det, hvem skal så gøre det?" spørger Greg Bryant i forbindelsen med annonceringen.

Bedre virtualiserings-beskyttelse

Intel Trusted Execution Technology (TXT) er endnu en nyhed på vPro-platformen. Intel TXT beskytter data i virtualiserede miljøer, så computerne bliver mindre sårbare overfor angreb, der ikke kan fanges af konventionelle sikkerhedsløsninger.

Det sker blandt andet, fordi Intel TXT hardwaremæssigt kan isolere bestemte dele af hukommelsen, således at software i de enkelte partitioner er beskyttet hardware-mæssigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere