Artikel top billede

Epoka-direktør arbejdsløs efter uenighed

Computer-brokeren Epoka har sagt farvel til direktøren, som ikke har været agressiv nok.

Rune Sørensen, der de sidste par år har stået i spidsen for computer-brokeren Epoka, har sagt sin stilling op.

Ifølge Epokas nytiltrådte bestyrelsesformand P. H. Sørensen, var Rune Sørensen "for tålmodig og "ikke aggressiv nok."

"Rune Sørensen har gennemført en meget succesfuld turn around af Epoka, men nu, hvor vi skal ud i verden med en aggressiv salgsstrategi, er der brug for en mere salgsorienteret direktør," siger bestyrelsesformanden.

På den lange bane

At baggrunden for hans afgang skulle hænge sammen med for stor tålmodighed og for lidt aggressivitet er Rune Sørensen uenig i.

"Grundlæggende er det strategien på den lange bane, vi er uenige om. Broker til broker-salget er en god forretning og vil også være det fremover, men hvis forretningen skal udbygges yderligere, skal der også ansættes mere key account-orienterede personer," forklarer Rune Sørensen.

Med key account-orienterede personer mener Rune Sørensen salgsfolk, der kigger mere i retning af slutbrugerne, og som kan sælge direkte til virksomheder som eksempelvis Grundfos og Sonofon i stedet for udelukkende at sælge til andre brokere.

Snert af uenighed

Det er ifølge Rune Sørensen denne uenighed om, hvor den langsigtede vækst skal ligge, der førte til, at bestyrelsen i mandags valgte at sige farvel til ham og forfremme salgsdirektør Hans-Henrik Stenild til ny administrerende direktør.

"Jan Brandrup, der ejer hovedparten af Epoka, er en fremragende broker, og han mener og tror på, at væksten fortsat skal ligge på broker-delen, og det er der, denne lille snert af uenighed, ligger," siger Rune Sørensen, der erklærer sig stærkere på key account-delen end på broker-delen af forretningen.

Han var medejer af Epoka, men har solgt sine aktier med et "meget tilfredsstillende resultat" og skal nu holde helt fri nogle måneder.

"Nu skal jeg både køre min datter i skole og hente hende igen," siger Rune Sørensen, der har en vision om at holde fri et halvt år, men "så længe går der nok ikke, før jeg er i gang igen."

Epokas regnskab fra 2006 er ikke opløftende læsning, men andet halvår af 2006 og især første halvår af 2007 er ifølge Rune Sørensen forløbet fremragende med et solidt overskud på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere