Artikel top billede

De store koncerner er på vej ind på nettet, mener Poul Thyregod, direktør i Happii.dk.

Muskelstærke koncerner rykker på nettet i Danmark

De store koncerner rykker for alvor ind på internettet med handel med forbrugerelektronik og hårde hvidevarer. Elbodan er sidste skud på stammen.

De tungeste elefanter inden for forbrugerelektronik har opdaget, at handel over internettet er kommet for at blive, og lige nu stikker de for alvor snablen frem.

I sidste uge gik Danmarks største indkøber af forbrugerelektronik, Elbodan, ind i en massiv nethandel-satsning, da selskabet satte strøm til onlinebutikken happii.dk.

Det norsk ejede Elbodan står blandt andet bag kæderne Punkt1, Expert, 2tal, Elplus og Lysmesteren og er med en omsætning på små tre milliarder kroner årligt en sværvægter inden for de hvide og brune varer.

Store indkøbsmuskler

Med Elbodans entre får branchens store danske netbutikker som wupti.com, SHG og Elgiganten en konkurrent med rigtig store indkøbsmuskler.

Men selv om navnet happii.dk er helt nyt, er selve konceptet bag den ny online-butik dog ingenlunde nyt.

I realiteten er happii.dk teknisk set en klon af online computerudstyrsbutikken Proshop, som Elbodan købte to-tredjedele af i maj i år. Man kan sige, at Proshops gennemautomatiserede koncept udgør motoren i happii.dk.

Og det er såmænd også Proshop-manden Poul Thyregod, der står som direktør for satsningen happii.dk.

”Jeg fik 90 dage til at gøre happii.dk klar, efter at Elbodan købte Proshop,” forklarer Poul Thyregod.

Poul Thyregod solgte Proshop til Elbodan, fordi han efter eget udsagn kunne se, ”at Elbodan raslede med sablen”, og gjorde klar til en storstilet entre på internettet.

Og med selskabets store indkøbspower var det nok en god ide at alliere sig med Elbodan i stedet for at slås med dem, lød ræsonnementet.

Kan ikke længere ignoreres

”De store (forbrugerelektronik. red.) koncerner har haft råd til at læne sig tilbage og lade de mindre onlinebutikker slås om et begrænset marked. Men nu kan de se, at internethandlen vokser, og de kan ikke længere ignorere det,” siger Poul Thyregod, der forudser, at de store koncerner nu for alvor begynder at slås om onlinesalget.

Han henviser til, at internethandlen vokser med knap 30 procent om året efterhånden udgør 10 procent af den samlede detailhandel. Branchekilder anslår endvidere, at omkring syv procent af omsætningen på elektronik og hårde hvidevarer ligger på internettet.

Som altid er prisen i stærk fokus i online elektronikhandel, men happii.dk vil også slå på leveringssikkerhed og god service.

Konceptet minder unægtelig en hel del om wupti.com, der blev lanceret i slutningen af sidste år med penge fra blandt andet det århusianske energiselskab. NRGi.

Og for wupti.coms administrerende direktør, Torben Mouritsen, ligner happii.dk da mest af alt et kopiprodukt. Men det er han ingenlunde ked af.

”Det er godt, at Elbodan er gået ind, fordi det skærper fokus på internethandlen, og det er meget seriøse folk,” siger Torben Mouritsen, der oplever, at wupti.com har fået mere at bestille, efter at den nye konkurrent er kommet på banen.

Konsolidering på vej

Torben Mouritsen mener, at der er en konsolidering på vej, hvor mindre online butikker, som godt nok har skarpe priser, men hverken har leveringssikkerhed eller ordentlig kundeservice, bukker under.

Dermed tror Wupti-direktøren også, at markedet bliver udvidet med helt nye typer af kunder.

Regnskabstallene fra NRGi viser, at wupti.com alene brændte otte millioner kroner de i november og december 2006 – de to første måneder af wupti.coms liv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere