Mozilla dropper udviklingen af Thunderbird

Mozilla-udviklerne vil fremover fokusere på at forbedre andre produkter.

Mozilla-organisationen, der blandt andet står bag udviklingen af webbrowseren Firefox, vil ikke længere udvikle den gratis mail-klient Thunderbird.

Det skriver direktøren Mitchell Baker på sin blog.

"Vores indsats med Thunderbird bliver overskygget af den enorme mængde energi og det store udviklingsmiljø rettet mod nettet, Firefox og hele økosystemet omkring det," skriver hun.

Ifølge direktøren betyder det, at Thunderbird ikke bliver prioriteret højt nok i organisationen, og da der ikke er udsigter til, at den situation ændrer sig, er det blevet besluttet, at Thunderbird ikke længere har nogen plads i Mozilla-gruppen.

Thunderbird lever videre

Det kommer dog næppe til at betyde mail-klientens endeligt, at Mozilla ikke længere vil bruge ressourcer på at udvikle den.

Organisationen er ved at undersøge, hvordan Thunderbird kan slippes fri, men samtidig får de bedste muligheder for at overleve.

Blandt andet undersøger man, om der er basis for en non-profit organisation, lig Mozilla Foundation, der kan sikre den videre udvikling af klienten. Hvis det er muligt, kan organisationen finansiere udviklingen igennem et datterselskab, ligesom Mozilla Foundation gør det igennem Mozilla Corp.

Men direktøren nævner også muligheden for, at Thunderbird kan blive overtaget af alverdens udviklere, ligesom organisationen valgte med SeaMokey, tidligere Mozilla Suite, i 2005.

Afviser pres fra Google

På Mitchell Bakers blog er nyheden blevet modtaget med blandede følelser, og nogle har spekuleret i, om Mozilla Foundations tætte samarbejde med Google, har ført til beslutningen om at stoppe udviklingen af Thunderbird.

Google kunne have en interesse i, at brugere, der er utilfredse med Microsofts Outlook- og Entourage-programmer, skifter til Gmail fremfor blot at skifte mailklient. Derfor er det bedst for Google, hvis der er så få alternative mail-klienter på markedet som muligt, mener debattører på bloggen.

De spekulationer afviser Mitchell Baker dog blankt.

"Jeg vil gøre det så klart som muligt, at Google absolut ikke har været involveret i beslutningen. Vi har ikke forhørt os hos Google med hensyn til udviklingen af og indtjening fra Thunderbird, eller udvikling og indtjening fra Gmail. Vi har ikke spurgt om Googles mening," skriver hun.

"Jeg aner ikke, om Google synes, at nyheden om Thunderbird er god, dårlig, irrelevant, eller om de overhovedet har hørt om det," tilføjer hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere