Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

5. plads. Folkeskolens digitale afgangsprøver

En it-baseret afgangsprøve i biologi endte i et systemnedbrud, hvilket betød, at 39.000 skoleelever måtte op til en ekstra afgangsprøve på papir. COWI og Skolestyrelsen stod for it-systemet.

Tilbage til artiklen: Her er Danmarks største it-skandale.

Ni procent af danskerne stemte på folkeskolens mislykkede afgangsprøve, som den største herhjemme. Det placerer skandalen på en femte plads.

En it-baseret afgangsprøve i biologi endte i et systemnedbrud, hvilket betød, at 39.000 skoleelever måtte op til en ekstra afgangsprøve på papir.

Måneden inden havde Undervisningsministeriet været bange for, at systemet ikke var sikkert nok, men leverandørerne garanterede, at systemet med 95 procent sikkerhed ville virke.

Leverandørerne - som blandt andet tæller Cowi, CSC og @ventures - valgte i første omgang kun at teste systemet i udviklingsmiljøet.

Først aftenen inden prøven foregik den endelige test - desværre med et testværktøj, hvor en simuleret bruger viste sig ikke at svare til en folkeskoleelev i kød og blod.

Derfor blev systemet overbelastet.

Tidslinie

Maj 2006
@ventures gennemfører afgangsprøver i biologi og geografi for Undervisningsministeriet.

Juni 2006
Et konsortium med Cowi i spidsen får ansvaret for at udvikle en evalueringsportal og tilhørende obligatoriske test.

November 2006
Undervisningsministeren beder konsortiet om at lave en mulighed for at gennemføre afgangsprøver gennem evalueringsportalen. Dermed overgår opgaven fra @ventures til det samlede konsortium.

April 2007
Undervisningsministeriet beslutter, at fri- og efterskoler skal have lov til at deltage i de it-baserede afgangsprøver.

10. april
Uni-C får at vide, at det skal levere login til alle fri- og efterskoler, der vil gennemføre afgangsprøver over internettet.

11. april
I en risikovurdering skriver Cowi, at der er 5 procent sandsynlighed for at afgangsprøvesystemet ikke vil fungere korrekt. Samtidig skriver virksomheden, at systemet endnu ikke er helt klar til at blive testet.

12. april
Uni-C meddeler fri- og efterskolerne, at de skal tilmelde sig Uni-Login.

17. april
Uni-C og fri- og efterskolernes leverandører har fundet løsninger, så det er muligt at eksportere elevdata fra stort set alle systemer. Andre skoler får i stedet mulighed for at aflevere elevdata i et regneark.

8. maj 2007
Skolerne modtager en vejledning i afgangsprøvesystemet og nogle kort, der skal bruges til geografieksamen. Mindst én skole modtager slet ikke noget.

9. maj 2007
Afgangsprøve i biologi. 10.000 ud af 24.000 elever kan enten ikke logge på evalueringsportalen eller oplever problemer undervejs i selve afgangsprøven.

10. maj 2007
Afgangsprøven i geografi er aflyst.

22. maj 2007
Cirka 39.000 elever gennemfører afgangsprøven i enten biologi eller geografi på papir. Mellem 700 og 800 elever får dispensation, så de kan blive optaget på ungdomsuddannelser uden prøven.

Tilbage til artiklen: Her er Danmarks største it-skandale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere