Artikel top billede

(Foto: Alex)

Ung studerende napper Apple og Microsoft i haserne

En fransk udvekslingsstudent ved Aalborg Universitet følger med sit afgangsprojekt lige i hælene på it-virksomheder som Apple og Microsoft.

Den megen virak, der har været om multi-touch-brugerflader skyldes, at teknologien benyttes i Microsofts Surface-computer og naturligvis i Apples ekstremt hypede iPhone.

Samme omtale opnår en 23-årig fransk udvekslings-studerende langt fra.

Ikke desto mindre har Alexandre Fleury, som den unge studerende er døbt, skabt en markant pendant til Microsofts digitale sofabord – en multi-touch-computer.

Finishen er knap så lækker, funktionerne få og designet ligger milevidt fra det lækre akrylplastik som it-giganten disker op med.

Grundideen er dog helt den samme nemlig en brugerflade, hvor man kan navigere med alle ti fingre på samme tid og med flere samtidige brugere - også kaldet en multi-touch-brugerflade.

Komponenter for 500 kroner

Den manglende finish på Alexandre Fleurys afgangsprojekt skyldes naturligvis begrænsede midler.

Microsoft lancerede i sidste måned deres Surface-computer til en pris på 10.000 dollar, hvilket svare til cirka 55.000 kroner.

I franskmandens model er der komponenter for mindre end 500 kroner, herunder to pærer af den type, der bruges til at holde kyllinger og nyfødte grisebasser varme i stalden, et web-kamera, en gammel projektor, et spejl og en god bid spånplade.

Ved sådanne kreative løsninger har den unge franskmand tilvejebragt et produkt, der til forveksling minder om Microsofts.

Djævlens advokat ville sige, at han blot har kopieret en stor virksomheds produkt, men det er ikke tilfældet.

Microsofts Surface-computer har blot været kendt for offentligheden i en måneds tid, og multi-touch-brugerfladen i Appels iPhone blev præsenteret i januar.

Bobler af kreativitet

Aalborg Universitet har med forskellige studerende arbejdet med projektet i cirka tre år.

Et projekt, der indbragte Fleury et 11-tal i kampen for at blive ingeniør i systemkommunikation med speciale i multimedier.

"Der er stor forskel i kultur samt i de metoder som universiteterne i Danmark og Frankrig benytter. Vi er meget mere procesorienterede, og der er ikke mange udvekslingsstuderende, som på bare ét år får et 11-tal ved et dansk institut," siger professor Lars Bo Larsen.

"Faktisk er der heller ikke mange med pæredansk baggrund, der gør det," tilføjer han.

Censoren var også begejstret for det digitale bord.

"Projektet er en kombination af teori, ingeniørmæssig konstruktion og avanceret software som tilsammen giver et spændende projekt." siger Hans Dybkjær, MSc, PhD, Prolog Development Center A/S og censor på eksamensopgaven.

"Forfatteren bobler af iderigdom og opfindsomhed som sammen med et fagligt højt niveau kombineres til noget, man oplagt kan forestille sig videreudviklet til rigtige produkter." .

Om det ender med en konkurrent til Microsofts produkt kan kun tiden vise, men en ting er i hvert tilfælde sikkert, produktets timing har været helt perfekt af den unge franskmand fra Aalborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere