Sandt eller falsk?

4. myte: Google finder alt på nettet, og når søgemaskinen først har dine info, kan de ikke fjernes.

Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.

Computerworld News Service: Løgn-o-meter: 4,0 ud af 5

Selvom det nogle gange kan virke som om, Google har en finger med i alt, hænger det ikke sådan sammen i virkeligheden.

Google kan kun finde noget på nettet, hvis en anden side linker til det, bemærker Danny Sullivan, der er chefredaktør på Search Engine Land.

"Hvis du vil holde noget hemmeligt så lad være med at lægge det ud på nettet, eller sørg i det mindste for at man skal bruge et kodeord for at se det,” siger han.

Du kan også afholde søgemaskinen fra at indeksere din side, eller få den til at fjerne sider den allerede har fundet, ved at følge vejledningen på Googles Webmaster Central.

Hvis din side allerede er fanget i Googles net, kan det dog tage noget tid at slippe ud af det igen.

Den svære ting er at fjerne oplysninger om ens person, hvis de findes på andre menneskers hjemmesider.

Du kan spørge sidens vært om at fjerne det indhold, du ikke er glad for.

Hvis ejeren nægter at fjerne indholdet og siden rummer følsom information som dit cpr-nummer eller copyrightbeskyttet materiale, kan du bede Google om at slette siden fra sit indeks.

Ellers kan det være, du bliver nødt til at ty til service som ReputationDefender, der vil forsøge at fjerne falskt, pinligt eller stødende materiale om dig for 165 kroner – men de tilbyder ingen garantier.

Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere