Sandt eller falsk?

1. myte: Hvis du downloader en fil fra en fildelings-hjemmeside, finder myndighederne ud af, hvem du er.

Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.

Computerworld News Service: Løgn-o-meter: 2,5 ud af 5.

Det lyder næsten som noget fra George Orwells 1984.

"Hvis du henter film, fjernsynsprogrammer, musik eller videospil via et fildelings-netværk, kan de filer, du har hentet spores tilbage til din IP adresse,” siger en talskvinde fra den amerikanske copyrightorganisation, Motion Picture Association og America, Elizabeth Kaltman.

Men internetfirmaet BayTSP, som specialiserer sig i overvågning af fildelingsnetværk som BitTorrent og eDonkey, er knap så selvsikre.

Når virksomheden overvåger disse sider, kan den rigtig nok se fil-delernes IP-adresse, tidspunktet en fil er blevet hentet på, navnet på filen og information om brugerens internetudbyder – MEN kun for store download.

"Hvis filen er stor nok – for eksempel en film eller et program, men ikke en enkelt sang – er det sandsynligt, at vi kan identificere brugeren, før vedkommende er færdig med at hente filen.” siger Jim Graham, der er talsmand for BayTSP.

"Det er ikke 100 procent sikkert, men næsten. Vi påstår aldrig, at vi kan vide alt om hver eneste downloader.”

Det er dog ikke altid lige let at forbinde en IP-adresse med en rigtig fysisk adresse.

Ofte fremviser advokater beviser mod internetudbydere og universiteter for overtrædelse af copyrightloven.

Udbyderen kan i princippet identificere sine kunder via deres IP-adresser, men det er ikke dem alle, der stemmer overens.

Der er også andre udfordringer.

Peter Eckersley, som er personale-teknikker for Electronic Frontier Foundation, siger, at hvis man bruger anonyme IP-netværk eller anonymiseringsredskaber som for eksempel hjemmesider og servere der skjuler IP-adressen mens man surfer eller åbne wi-fi forbindelser, bliver det meget mere besværligt at spore en brugers identitet.

Bemærk, at du ikke bliver beskyttet af at bruge en dynamisk IP-adresse via DHCP.

Udbyderne holder nemlig styr på hvem, der bruger hvilken IP-adresse hvornår, og hvis de er villige til at udlevere den viden til myndighederne, bliver du fanget alligevel.

Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere