Metropol storproducent af computervirus

40 procent af alt ondsindet software kan spores tilbage til en computer i en af verdens største byer.

Computerworld News Service I juni måned er næsten 40 procent af alt ondsindet software i verden sendt fra en computer i Beijing, meddeler Simon Heron, som er direktør for sikkerhedsfirmaet Network Box.

Spam fra Beijing er dog faldet fra 11 til 5 procent i samme periode, siger han,

Beijing er ifølge Network Box virus-hovedstad efterfulgt af Wattleup i Australien, som står bag bare 3,7 procent og Madrid i Spanien, som står bag 2,5 procent.

Procenttallene stammer fra logs fra omkring 700 kunder, som bruger Network Box' sikkerhedsudstyr, som indeholder firewall, antispam, antivirus, antiphishing og indholds-filtrerings-teknologi.

Firmaet fanger omkring fire millioner dele af ondsindet software om dagen.

”Flere og flere kinesere kommer på nettet, og det er ret sandsynligt, at brugen af piratkopieret software uden opdaterede sikkerheds-reparationer er rimeligt udbredt, hvilket gør byen til et oplagt mål for hackere, som måske sidder et helt andet sted i verden og videresender ondsindet software igennem ubeskyttede computere,” siger Simon Heron.

Hackere i intern kamp

”Fordi computerne bruges som redskab af hackerne, er det meget svært at identificere den faktiske hacker. Derfor er de ubeskyttede maskiner faktisk så eftertragtede, at hackerne slås om at overtage dem,” siger Simon Heron.

Hvis en gruppe af hackere finder en anden gruppes trojanske hest i en computer, fjerner de softwaren og overtager selv computeren.

"Hvis du endelig har fået din trojanske hest ind i et system, vil du ikke have, at en anden trojansk hest er i gang samtidig, fordi der så er større chance for, at brugeren opdager, at computeren har virus og gør noget ved det,” siger Simon Heron.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere