Artikel top billede

Om kort tid vil det være muligt at sende direkte tv fra koncerter på din egen tv-kanal.

Byg din egen tv-station på nettet

Med få midler er det muligt at sende direkte tv hjemme fra stuen eller på farten via mobilen. Softwaren er gratis, og man kan endda tjene penge.

Og vi stiller om til dig.

Du kan nu blive generaldirektør, kameramand og nyhedsvært på din egen tv-kanal på nettet.

Med et webcam eller mobiltelefon med kamera, en bredbåndsforbindelse samt en computer kan du sende direkte tv, båndede optagelser eller reportager fra marken til ubegrænsede mængder af interesserede seere.

Self-cast

Denne mulighed kaldes self-cast, og kan betyde, at der i de kommende måneder og år dukker millionvis af mere eller mindre professionelle tv-stationer op på nettet.

Selskaber som selfcasttv.com og ustream.tv er nogle af de voksende websteder på nettet.

Det engelske peer to peer-teknologifirma RawFlow følger i denne måned trop og lancerer tjenesten SelfCast

“Selfcast bliver intet mindre end en revolution, fordi det kombinerer community-tankegangen og levende billeder på en hidtil uset måde. Allerede nu har vi gang i partneraftaler, der gerne skulle give os flere millioner brugere i løbet af de første 12 måneder,” siger Mikkel Dissing, RawFlows danske direktør.

I kølvandet på weblogs

Leder på IT-Universitetets Digitale Design og Kommunikationslinje, Jonas Heide Smith ser selfcast som en naturlig forlængelse af weblogs.

“Selvom videoblogs langtfra er slået igennem, så vil mange sikkert synes, det er sjovt at producere tv i eget navn. Med bloggen blev alle journalister, og nu skal alle måske til at prøve at være kameramænd,” lyder det fra Jonas Heide Smith.

Direkte tv døgnet rundt

RawFlows produkt, SelfCast, er i første omgang blevet sendt ud til brugerne i beta-test.

Men snart kan interesserede afprøve muligheden for at sende direkte streamede udsendelser i en kvalitet på 450 kilobit per sekund til et mikrosite, som automatisk bliver oprettet for hver bruger.

Mikrositets design kan personaliseres alt efter tv-stationens egne ønsker.

For at komme i gang downloader og installerer man simpelthen RawFlows SelfCast-applikation og trykker derefter “Broadcast”, hvorefter man er live på sit eget mikrosite til alle, der har lyst til at kigge med.

“Man kan sende direkte tv uafbrudt 24 timer i døgnet året rundt. Der findes allerede en masse tilbud om at lave din egen tv-station på nettet. Men det er sludder, fordi det i mange tilfælde blot drejer sig om, at brugerne kan uploade deres filer på en hjemmeside. Men det er jo ikke en tv-station efter mine begreber,” siger Mikkel Dissing.

YouTube i direkte udgave

Ifølge den danske direktør vil SelfCast blive en kombination af MySpace-forummet og YouTube i en direkte udgave.

Det skyldes, at der på SelfCast vil være et forum tilknyttet, så alle kan skrive med hinanden på kryds og tværs.

Samtidig vil det være muligt, at seerne til én specifik tv-station kan chatte med hinanden eller tv-stationens ejermand, mens udsendelsen kører.

“Succesen afhænger af, hvor svært det er at bruge. Hvis det ikke er brugervenligt, og man skal have besværlig-heder med at uploade materiale eller chatte med andre, så kan tv-stationerne godt glemme rigtig mange brugere,” vurderer Jonas Heide Smith.

Mobil tv-station

Siden en flok teknologi-studerende på Cambridge University i 1991 satte et webcam op, hvor de kunne følge kaffebrygningen fra den lokale kaffemaskine over internettet, har det været muligt for alle at sende levende billeder over nettet.

Seerpotentialet har dog været begrænset af, hvor spændende det var at følge en teenagers livserfaringer og fortællinger fra kanten af en stol.

Mikkel Dissing fortæller, at en af de mest banebrydende ting ved SelfCast bliver muligheden for at bruge sin mobiltelefon som talerør til seerskaren.

“Det er jo trivielt at se og optage levende billeder på sin mobiltelefon. Men inden længe er det muligt at sende sine videoer direkte fra sin telefon via vores servere og ud til seerne. Det er ligesom den der lokal-tv-station Local Eyes – bare meget mere lokalt,” griner Mikkel Dissing.

Dermed bliver det samtidig muligt at sende fra mere eksotiske steder end blot sin stue eller soveværelse, som det ellers kendes fra mange nuværende video-weblogs på nettet.

“Netop det mobile aspekt med direkte tv over nettet fra anderledes steder er helt anderledes end de nuværende videoblogs. Det skal nok blive spændende at se, hvad det udvikler sig til,” fortæller Jonas Heide Smith.

Gratis indtjeningsmuligheder

Selvom RawFlows selfcast- produkt er gratis, så vil selskabet gøre det muligt for den enkelte tv-station at tjene penge på sine programmer.

Så hvis en enkelt tv-station får et interview med Bill Clinton eller en anden berømthed kan den sætte sit pay per view-system igang.

“Vores brugere kan vælge at kræve betaling for enkelte eller alle programmer via seernes kreditkort. Samtidig vil vi dog også kræve en del af den betaling som et gebyr,” forklarer Mikkel Dissing.

Han vil ikke oplyse den præcise procentdel, men siger, gebyret nok bliver omkring det halve af tv-stationens indtægter.

“Men hvis den enkelte tv-station ikke får solgt adgangen, så kommer det jo på den anden side heller ikke til at koste dem noget,” lyder det fra Mikkel Dissing.

Han erkender samtidig, at porno nok kommer til at blive en af drivkræfterne bag mange af betalingskanalerne.

Læs mere om RawFlows SelfCast

Læs mere om milepæle på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere