Artikel top billede

Henrik Bang, Undervisningsministeriet

Han er manden bag en helt ny it-governancestruktur i Undervisningsministeriet, og han står foran opgaven med at opbygge et it-system, der holder overblik over alle landets skoleelever.

Hvert år sidder it-chef i Underviningsministeriet, 51-årige Henrik Bang, i spidsen for en bevilling på omkring 85 millioner kroner, der skal udmønte sig i it-systemer til uddannelsessektoren.

En af hans helt store opgaver siden tiltrædelsen i 1998 har været at opbygge en helt ny governancestruktur, som sikrer topledelsens forankring og skabelsen af de netop de it-systemer, der giver mest værdi og stemmer bedst overens med Undervisningsministeriets strategi.

Og det har krævet en fuldstændig ændring af arbejdsprocedurerne på.

Før i tiden var datakontoret kun et appendiks i Undervisningsministeriet.

Hvis en ansat ville have udviklet et it-system, gik vedkommende blot forbi datakontoret og shanghajede en it-medarbejder.

I dag skal der udarbejdes formålsbeskrivelser og business cases, ligesom alle projekterne vurderes i en styregruppe, der blandt andet tæller derpartementschefens sekretariatschef.

Sideløbende med den organisatoriske omrokering har Henrik Bang medvirket til at opbygge nogle af Undervisningsministeriet meget komplekse systemer til administration af tilskud til skolerne.

Øverst på Henrik Bangs liste over kommende projekter er udviklingen af et centraliseret it-system, der holder styr på alle landets skoleelever.

Det vil mindske skolernes administrationsbyrde væsentligt, for i dag bruges meget tid på indberetninger af forskellig art.

Henrik Bang er uddannet cand. polit. og kom i 1985 til Arbejdsministeriet, hvor han var med til at etablere en fælles EDB-platform til Arbejdsformidlingen.

I 1989 blev han kontorchef med ansvar for erhvervsskolernes it-anvendelse.

Fra 1998 fik han også ansvaret for it-anvendelsen på alle selvejende uddannelsesinstitutioner, som ud over erhvervsskoler også tæller eksempelvis seminarier, gymnasier med videre.

Portrætter af de øvrige nominerede:

Michael Moesgaard, DONG Energy.

Niels Molzen, Danisco.

Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

Klaus O. Skjødt, Jyske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere