Få Googles litteratursøgning på din egen webside

For første gang står Googles kontroversielle Book Search-søgemaskine nu til rådighed for forlagenes hjemmesider.

Computerworld News Service: Google får nu held med at få udbredt sin litteratursøgningsmaskine, Book Search, og forlagshusene får mulighed for at tilbyde en ny søgetjeneste til deres kunder.

Forlæggere kan for eksempel indstille søgemaskinen til udelukkende at henvise til virksomhedens egne bogtitler, oplyser Google. Og søgeresultaterne kan man så linke til internetbutikker, der sælger de pågældende titler.

En af de forlag, der bruger Book Search på deres hjemmeside, er paradoksalt nok forlaget McGraw-Hill - samme forlag, der i øjeblikket sagsøger Google for at skanne millioner af bøger ind og gøre dem gratis tilgængelige på internettet.

Dermed bryder Google ophavsretten, mener man hos McGraw-Hill.

Win-win

Forklaringen bag McGraw-Hills adfærd skal findes i den gensidige gevinst ved Book Search-tjenesten:

Søgetjenesten sikrer Google et formelt partnerskab med forlagene og dermed deres tilladelse til at skanne bøgerne ind på nettet.

Samtidig får forlagene kontrol over hvilket omfang af de enkelte bøger, der må gøres gratis tilgængelig på nettet.

McGraw-Hill og omkring 10.000 andre forlag indgår i et partnerskabsprogram med Google, og sammen har de lagt cirka en million bogtitler ud på nettet. Det oplyser Tom Turvey, direktør for Googles Book Search-partnerskaber.

Forskningstitler på nettet

Knap 50 forlag bruger i øjeblikket søgetjenesten på deres hjemmesider og mange flere er på vej, siger Tom Turvey.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra McGraw-Hill. Det amerikanske forlag protesterer imidlertid mod, at Google samarbejder med forskningsbiblioteker om at skanne store dele af deres samling til nettet.

Det involverer ofte bøger, som Google ulovligt kopierer uden at indhente fornødne rettigheder fra forlag og forfattere.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere