Artikel top billede

Microsoft klar med stor touch-screen computer

Microsoft har udpeget de formkrav, der ifølge computergiganten vil markere næste generation af pc’er: En computer på størrelse med et sofabord og med et fladt touchscreen-display.

Microsoft løfter sløret for resultatet af selskabets fem år gamle Milan-projekt: En computer, der bruger trådløs autosync og touchscreen-teknologi, der gør både brugere og apparater i stand til at håndtere filer og programmer ved hjælp af en flad, stationær skærm.

Microsoft har designet og brandet computeren på samme måde, som man gjorde med andre forbrugerelektroniske produkter, som spilkonsollen Xbox og mp3-afspilleren Zune.

Direktør Pete Thompson leder en ny udviklingsgruppe, der i al hemmelighed har arbejdet på nye projekter, som skal give computere og andre apparater mere menneskelige brugerflader.

”Idéen er at udviske skillelinierne mellem den digitale verden og den fysiske”, siger Thompson.

Mørklagt

Gruppens arbejde har været mørklagt, og Microsoft har også først nu afsløret gruppens identitet.

Milan er gruppens første kommercielle produkt.

Computeren behøver ikke ledninger for at skabe forbindelse mellem forskellige apparater, og brugere behøver ikke en mus for at kommunikere med computeren.

Ved at røre ved den 30' tommer store, horisontale skærm kan brugerne rykke rundt på billeder og videoer og sågar vende dem om og vise dem fra forskellige vinkler.

Produkter med Blutooth-teknologi, for eksempel mobiltelefoner, trådløse kameraer og Microsofts Zune-musikafspiller, kan kommunikere direkte med Milan blot ved at blive placeret på skærmen.

Afhængig af apparatet, vil det pågældende program automatisk åbnes og vise apparatets filbibliotek – for eksempel musikfiler eller billeder.

Halv meter i højden

Prototypen, som virksomheden viste frem, har en sort krop og et 30'' horisontalt display. Den er lidt over en halv meter i højden, tilsvarende i dybden og lidt over en meter i længden.

Milan bruger en version af Windows Vista med Microsoft Surface tilpassede infrastruktur, der gør det muligt at anvende touchscreen og autosync.

Milan vil først komme i fuld produktion til næste år.

Selskabet Harrah’s Entertainment, der er en af de første Milan-kunder er i gang med at skræddersy programmer til omkring 50 Milan-computere, som virksomheden allerede har bestilt.

Og Harrah’s forventer at have så mange af programmerne i produktion som muligt mod årets udgang, siger direktøren Tim Stanley.

Dette er kundernes tilgang til Milan: Microsoft står for al indmaden, styresystemet, de grundlæggende programmer til at behandle musik, billeder og lignende, samt en startpakke til at udvikle software. Og kunderne strikker efterfølgende deres egne programmer sammen, siger Stanley.

Tim Stanley, der selv er tidligere medarbejder hos Microsoft, så en tidlig udgave af Milan for halvandet år siden, og han blev hurtigt draget. Selv om Harrah’s ikke er en Microsoft-butik, mener Stanley, at Milan giver mulighed for ”at skabe nye og innovative ting til vores kunder”.

Harrah’s udvikler i øjeblikket et vejvisningsprogram til Milan, som forbinder maskinen med virksomhedens eget VIP-program, siger Stanley.

I VIP-områder vil medlemmer kunne placere deres særlige pointkort på Milan-skærmen og straks blive genkendt af onlinebutikken.

Interaktive kort

Her vil kunderne kunne bladre igennem interaktive kort, der viser forlystelser, underholdningstilbud og restauranter fra Harrah’s otte forskellige ejendomme i Las Vegas, hvor man for eksempel vil kunne bestille billetter og reservere borde.

Microsoft har bekendtgjort, at virksomheden vil udgive startpakker til softwareudvikling (Software Development Kit) til tredjeparts udviklere så snart Milan bider sig fast på markedet.

Mens Microsoft til at starte med selv vil udbyde Milan-hardwaren, der er produceret af tredjepartsleverandører, åbner Microsoft op for, at andre hardware-udbydere i fremtiden vil kunne bygge og markedsføre produktet.

Det er et afgørende skridt, som kan sikre Milans langsigtede succes, mener Matt Rosoff, en iagttager af Microsoft: ”For at gøre det til en sund forretning, må man bruge en klassisk Microsoft-tilgang til det og udlicitere hardwaren”, siger Rosoff.

Det vil tage noget tid, før forbrugerne slæber den bastante prototype, der i øjeblikket foreligger, ind i deres dagligstuer, mener IDC-analytiker David Daoud, der dog mener, at det er denne vej, Microsoft gerne vil gå.

Plasmaskærme

”I sidste ende er Microsofts mål med Milan at gentage udviklingen for plasmaskærme til fjernsyn. I takt med at bevidstheden om produktet breder sig og prisen falder, vil den blive allemandseje. Mainstream er noget, vi vil se på mellemlang og lang sigt”.

Ifølge Microsoft vil prisen for Milan ligge mellem 30 og 60.000 kroner.

Og det er alt for dyrt for forbrugerne, mener Daoud.

Microsoft har ikke givet detaljer om produktionsomkostningerne, men Daoud mener, at Microsoft ikke forventer at tjene penge på Milan på kort sigt.

Men vigtigere er, at produktet viser sand nyskabelse fra Microsofts side rettet mod forbrugermarkedet. Det er første gang i lang tid, mener Daoud. Både Xbox og Zune er jeg-vil-også-produkter, som blev lanceret i konkurrencetunge markeder. Milan hæver standarden for andre elektronikprodukter, siger Daoud.

”Dette produkt har givet mig fornyet tillid til Microsoft. Det viser en helt anden side af Microsoft, og det er fedt”, siger David Daoud.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere