Artikel top billede

Bestyrelsesformand for Infosys, N.R. Murthy, skal i retten for fornærmende omgang med den indiske nationalsang.

Infosys-chef i retten for krænkelse af nationalsang

En indisk domstol i Bangalore har indledt en strafferetssag imod N.R. Murthy, formand og medstifter af indiske Infosys. Anklage: Han har ikke vist respekt for den indiske nationalsang.

Medstifter og bestyrelsesformand for den indiske outsourcing-kæmpe Infossys bliver trukket i retten på grund af fornærmende omgang med Indiens nationalsang.

Beslutningen kommer efter en privat klage, der er indgivet af en regional advokatsammenslutning.

Gruppen af jurister påstår, at Murthy ikke har vist respekt for landets nationalsang, da Indiens præsident, A.P.J. Abdul Kalam, i april besøgte et Infosys-anlæg i Mysore nær Bangalore.

Retssagen er sat til at begynde 21. juni, og strafferetssagen er registreret under loven fra 1971 om at forebygge krænkelser af den nationale ære.

Murthy løb ind i problemer under præsident Kalams besøg, da virksomheden spillede en instrumental version af nationalhymnen i stedet for den sædvanlige udgave med sangtekster.

Da Murthy blev udspurgt af lokale journalister om, hvorfor han havde valgt den instrumentale version, svarede han, at virksomhedens udenlandske ansatte ville blive "pinligt berørt", hvis de skulle synge teksten.

Lokale politikere i Karnataka har tidligere kritiseret Murthy for hans beslutning.

Han har siden hen sagt, at han undskylder, hvis hans kommentarer har såret nogens følelser.

Murthys udtalelser om sociale og økonomiske emner har til tider været kontroversielle.

Som frontfigur for den hastigt voksende outsourcing-forretning i Indien, bliver Murthy betragtet som en vigtig skikkelse i den nye elite, der er skabt af den indiske outsourcing-industri.

Infosys har afvist at kommentere domstolens beslutning.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere