Artikel top billede

Mobiltelefonen er blevet en integreret del af forstads-kineserens hverdag. Snart er der 500 millioner mobilabonnenter i landet, som byggede sit første mobilnetværk i 1987.

500 millioner kinesere har en mobil inden sommer

Antallet af kinesere med et mobilabonnement rammer sandsynligvis 500 millioner før udgangen af juni. I den seneste tid er næsten 7 millioner nye abonnenter kommet til om måneden.

Computerworld News Service: Kina havde 487,4 millioner mobil-abonnenter ved udgangen af april. Alene i løbet af marts steg antallet med 6,7 millioner, og i løbet af måneden før kom 6,8 millioner nye abonnenter, skriver Kinas Informations- og Industriministerium.

Med den fart er det sandsynligt, at Kina runder 500 millioner mobilabonnenter engang sidst i juni.

Første mobilnetværk i 1987

Siden man begyndte at konstruere Kinas første mobilnetværk i 1987, har mobiltelefoni forvandlet personlig kommunikation i Kina.

For bare ti år siden havde Kina kun ti millioner mobilabonnenter, og mange beboere i forstæderne brugte stadig offentligt tilgængelige telefoner, når de skulle ringe.

I 2001 eksploderede antallet af mobil-brugere sammen med Kinas voksende økonomi, og over 100 millioner kinesere havde et mobilabonnement.

I de seneste år har væksten været større end nogen sinde, og mobiltelefonen er blevet en integreret del af forstads-kineserens hverdag.

Mere bekvemt

Jason Yin, administrerende direktør for analyseselskabet In-Stat China, er en af dem.

"Selv når jeg er derhjemme, foretrækker jeg at bruge mobilen. Der er rigtig god forbindelse, priserne er konkurrencedygtige og jeg har alle mine kontakter på mobilen alligevel, så det er mere bekvemt,” siger han.

Men selv med 500 millioner kinesiske mobilabonnenter, har størstedelen af den kinesiske befolkning stadig ikke adgang til mobiltelefoni.

500 millioner svarer til 38 procent af den samlede befolkning, der tæller 1,3 milliarder mennesker.

”Lavere udgifter på service kommer til at hjælpe på væksten,” siger Jason Yin.

De kinesiske operatører opkræver ikke længere opkaldsafgifter på de opkald, man modtager på sin mobil, og man taler om at droppe Kinas interne roaming-afgifter.

"Det er stadig på tegnebrættet,” siger Jason Yin, ”men jeg tror ikke, der går ret længe, før det sker.”

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere