Frederiksberg Kommune vil have e-valg i 2009

Frederiksberg Kommune har søgt Indenrigsministeriet og Videnskabsministeriet om lov til at bruge elektroniske stemmebokse ved kommunalvalget i 2009. En række andre større kommuner har vist interesse.

2009 bliver måske det første år, hvor danske borgere kan stemme på en byrådskandidat på en elektronisk stemmeboks.

Frederiksberg Kommunes borgmester, Mads Lebech (K), har nemlig sendt en ansøgning til indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og videnskabsminister Helge Sander (V), hvor han beder om støtte til udvikling af elektroniske valg.

Indirekte skal ansøgningen også ses som en ansøgning om overhovedet at få lov til at afholde e-valg, oplyser Bjørn Thomsen, vicekommunaldirektør i Frederiksberg Kommune.

Elektroniske stemmebokse er kun første fase

I brevet skriver Mads Lebech, at han egentlig ønsker valg over internettet, men at han accepterer at starte med elektroniske stemmebokse.

Indenrigsministeriet har tidligere været forbeholdent over for internetvalg.

”Nøgleproblemet er, at stemmeafgivning hjemme eller på arbejdspladsen giver problemer med at fastslå vælgernes identitet, og at de ikke udsættes for påvirkning under stemmeafgivningen”, har Indenrigsministeriets valgkonsulent, Anne Birte Pade, tidligere sagt til Computerworld.

Frederiksberg Kommune har allerede været i kontakt med fem andre kommuner, der også overvejer elektroniske valg.

Ifølge Bjørn Thomsen drejer det sig om København, Glostrup, Høje Taastrup, Odense og Aalborg.

De samme kommuner benyttede elektroniske stemmelister ved sidste valg.

Det betød en kraftig reduktion af køerne til stemmeboksene, da de valgtilforordnede ikke skulle lede efter folks navne på lange papirlister.

Samarbejdsaftale med Fujitsu

Frederiksberg Kommune har desuden lavet et udkast til en samarbejdsaftale med Fujitsu, hvis et af de to ministerier godkender og tilfører penge til udviklingen af de elektroniske stemmemaskiner.

I så fald skal Fujitsu i første omgang lave en analyse af, hvordan elektroniske stemmebokse er opbygget andre steder.

Elektroniske stemmebokse benyttes i dag visse steder i lande som USA, Holland og Frankrig, mens det også er muligt at stemme over internettet i Estland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere