Verdens skarpeste it-hjerner er samlet på DTU

På DTU i Lyngby er der i øjeblikket samlet 500 af verdens skarpeste it-hjerner, som er i fuld gang med udveksle viden og erfaringer på tværs af nationer om alt fra videobaseret forskning til trådløst internet. Alle kan kigge med via nettet.

Reportage: Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby ved København syder i disse dage af masser af forskellige mennesker, der fører samtaler på alverdens forskellige sprog.

Forskellighederne bindes dog sammen af en brændende fællesinteresse for teknologi.

I denne uge er uddannelsesinstitutionen nord for København nemlig vært for en international konference om ny teknologi til forskningen.

Lige godt 500 repræsentanter fra hele kloden mødes derfor i Lyngby for, at udveksle viden om teknologi og internet på fremtidens universiteter under årets tema, der er Visible Services, Transparent Networks.

Stjernekikkerter og satellitter

Arrangementet hedder TERENA Networking Conference og hensigten er, at denne uge skal bruges til at netværksspecialister, forskere og it-chefer kan udveksle viden og erfaringer på tværs af nationer om alt fra videobaseret forskning til trådløst internet.

Der er dog også mere eksotiske indslag, hvor videooptagelser fra havbunden sendes live via satellit og stjernekikkerter fjernstyres fra den anden side af jorden.

Arrangementet trækker primært eksperter fra de europæiske universiteter og forskningsnet, men konferencen har også repræsentanter fra destinationer som Rusland, USA og Japan.

Dansker i spidsen

Ud over at konferencen afholdes i Danmark i år, er det også en dansker, der står i spidsen for de europæiske forskningsnet. Dorte Olesen, der også er administrerende direktør i UNI-C, er nemlig præsident i TERENA.

"På konferencen præsenteres de aktuelle nyudviklinger i brug af it til forskning og undervisning over hele Europa, og tillige en række af de nye muligheder for globalt samarbejde udover Europas grænser," fortæller Dorte Olesen.

"Det internationale perspektiv er afgørende og understøtter samtidig regeringens mål om, at de danske uddannelser skal have høj kvalitet og kunne måle sig med de bedste i verden."

TERENA (The Trans-European Research and Education Networking Association) er foreningen af forsknings- og uddannelsesnet i Europa, der arbejder for innovation og videndeling om internet og teknologiudvikling for nettene.

Vær med på en kigger

De mange oplæg og forelæsninger er ikke kun forbeholdt deltagerne på TNC 2007.

Alle oplægsholderne bliver nemlig optaget på video og indslagene lagt på nettet, så alle har mulighed for at kigge med, når de skarpe hjerne øser af deres viden.

Fra TERENA’s webside er det samtidig muligt at læse om oplægsholderne og hente deres præsentationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere