Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Hvor er it-folkene henne i dit fremtidspanel, Sander?

Fem skarpe: Videnskabsminister Helge Sander (V) fejrede i går sine 2.000 første dage som videnskabsminister med oprettelsen af et fremtidspanel. Men hvorfor er der ikke it-folk med i panelet? Helge Sander giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

"Videnskabsminister Helge Sander. I dit nye fremtidspanel er der ingen it-folk med. Hvordan hænger det sammen med Danmarks satsning på it som vækst-grundlag?

"It er jo i alting, og områder som energi, fødevarer og en hel række andre ting har heller ikke nogen repræsentanter, selv om vi også satser på disse områder.

De otte personer i panelet er udvalgt personligt af mig på grund af deres personlige egenskaber, og jeg har lagt vægt på, at det er selvstændige personer, der ikke repræsenterer et bestemt universitet eller organisation."

"Kunne man ikke have indlemmet en eller to it-folk i fremtidspanelet – it er jo en fremtidens teknologi?"

"Panelet skal ikke have repræsentanter fra specifikke brancher eller organisationer.

I stedet skal det have åbne muligheder og frihed til at komme med forslag, der dækker alle Videnskabsministeriets områder."

"Hvilke satsninger og anbefalinger forventer du vil komme på it-området fra det it-løse fremtidspanel?"

"Det ville være underligt, hvis jeg, dagen efter nedsættelsen af panelet, selv kommer med løsningerne."

"Helt konkret: Hvordan vil it være repræsenteret i panelet?"

"Jeg er helt sikker på, at it vil være rigt repræsenteret.

Man kunne jo tænke på Soulaima Gourani, der har en it-baggrund med ansættelse hos HP, IBM og Mærsk Data, der slår de fleste - selv om det ikke lige præcis er derfor, hun er blevet valgt.

Og man skal heller ikke glemme Klaus Mølmers erfaringer med supercomputere og kvantefysik."

"It-branchen skriger efter flere unge i it-uddannelser. Ville det ikke være relevant for et fremtidspanel at tage fat på den problematik?"

"Fremtidspanelet fik ved nedsættelsen en masse konkrete it-input, og uddannelsesområdet er naturligvis et af de væsentligste indsatsområder, der ved nedsættelsen blevet sparket godt og eftertrykkeligt ind i panelets fremtidige arbejde.

Derudover har alle med it- og andre relevante kompetencer fra i dag frem til jul mulighed for at spille flere forslag ind til panelet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere