Afrikanerne klarer banksagerne på mobilen

Mobil-banking er meget populært i flere afrikanske lande, hvor mobiltelefoni er udbredt, men der samtidig eksisterer en ringe bankinfrastruktur.

Computerworld News Service: Det store antal mennesker i Afrika med adgang til mobiletelefoner, kombineret med en manglende bank-infrastruktur fremmer væksten inden for mobil-banking.

Det fortæller Jeremy Leach, der er administrerende direktør for FinMark Trust, en forskningsbaseret tænketank i Sydafrika.

Den mærkbare stigning i brugen af mobiltelefoner i afrikanske lande med ringe bank-infrastruktur som Sydafrika, Nigeria og Den Demokratiske Republik Congo ”gør telefonbaseret adgang til banker meget relevant,” siger Jeremy Leach.

Mange muligheder

For eksempel lancerede den sydafrikanske filial af Bank of Athens for to år siden mobil-banking via en underafdeling, som banken kalder Wizzit.

Wizzit har allerede gennemført en kvart million transaktioner, viser en nylig undersøgelse foretaget af FinMark Trust.

Blandt de konkurrerende mobile banktjenester findes inContact fra First National Bank of South Africa og MobileMoney, et produkt, som mobilselskabet MTN Group og Standard Bank Group of South Africa har udviklet i fællesskab.

Finmark Trust har i samarbejde med Verdensbankens såkaldte Consultative Group to Assist the Poor, FN-fonden og Vodafone for nyligt foretaget en undersøgelse blandt brugere og ikke-brugere af mobil-banking for at finde ud af, hvilket segment af lavindkomst-markedet der bruger servicen.

Finmark har blandt andet spurgt Wizzit-brugere for at få hjælp til at kortlægge opfattelser af banker og teknologi og barrierer for mobil-banking.

Stadig et potentiale

Jeremy Leach fortæller, at folks brug eller manglende brug af mobil-banking især afhænger af, om de stoler på platformen og forstår tilbuddene eller ej.

Der er blevet solgt over 800 millioner mobiltelefoner i udviklingslande i løbet af de seneste tre år, viser FinMarks undersøgelse, men 42 procent af den afrikanske befolkning har stadig ikke hørt om mobil-banking.

På trods af udfordringerne, mener Jeremy Leach, at der er flere trends, der fortsat støtter udviklingen og udbredelsen af mobil-banking.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere