ODF-rapport i strid modvind

En Rambøll-rapport om konsekvenserne af at indføre ODF-standarden møder kritik fra både tilhængere af ODF og OpenXML. IT- og Telestyrelsen afviser kritikken.

Dårlige beregninger. Elendig svarfrist. Utroværdige tal.

Beskyldningerne regner ned over en rapport om åbne standarder, som IT- og Telestyrelsen har offentliggjort.

Rapporten er lavet af Rambøll Management, og den er en del af politikernes beslutningsgrundlag, når de skal tage stilling til, om det offentlige skal have en eller to standarder for dokumenter.

Rapporten viser, at et obligatorisk skift til ODF vil koste 180 millioner i de næste fem år. Omvendt vil det koste 41,5 millioner, hvis politikerne følger IT- og Telestyrelsens indstilling og vælger to standarder.

Kort svarfrist

Kritikerne er alle enige om, at IT- og Telestyrelsen har skudt langt ved siden af ved kun at give tre dage til at afgive kommentarer til rapporten. Rashid El Mousti, specialkonsulent i styrelsen, forklarer, at den korte svarfrist er nødvendig.

”Vi bliver nødt til at rykke på det her, og vi fik først den rettede rapport fra Rambøll lige før den blev lagt ud,” forklarer han.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en decideret høring. Styrelsen har blot ønsket at få kommentarer til rapporten, da konsekvensvurderingen er den første af sin art.

”Det er meget svært det her, og det fremgår jo også af de kommentarer, vi har fået,” siger han.

[b]Tal-kaos/b]
Både IT-politisk Forening og Open Source Leverandørerne, OSL, har rejst tvivl om de beregninger, der ligger til grund for rapporten.

OSL henviser blandt andet til, at en anden Rambøll rapport, som foreningen bestilte sidste år, gav et helt andet resultat. Rambøll forsvarer de forskellige tal med andre forudsætninger for beregningen.

Fra den anden fløj i diskussionen har Microsoft fået Center for Digital Forvaltning, CEDI, til at regne på omkostningerne.

Resultatet: En regning for obligatorisk ODF på en halv milliard.

Rashid El Mousti fra IT- og Telestyrelsen fastholder, at rapporten er et kvalificeret bud på en beregning. Men tilføjer, at regnestykket er svært, fordi det er første gang, man forsøger sig med en konsekvensvurdering af denne type.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere