MTH Data, CyberCom, Cybernet.dk, Jubii, AcSys og Spamfighter
Man kan blive helt forpustet, når man ser på, hvor mange virksomheder Martin Thorborg har påbegyndt.
På samme måde kan man blive helt forundret over, at Janus Friis, der begyndte som it-supporter hos Cybercity, kan være med til at skabe succeser som Kazaa, Skype og nu sandsynligvis også Joost.
"Forestil dig, at du skal ud i junglen og finde noget guld. Der vil være en overhængende chance for, at du opgiver, hvis du kendte alle de farer, du kunne komme ud for. Der er både tigre, skorpioner og vilde indianere," siger Martin Thorborg om, hvorfor folk med uddannelse efter hans opfattelse sjældnere får fat i guldet.
Iværksættere er mere risikovillige
Ikke-uddannede tør være mere risikovillige og tænke visionære tanker, mener Martin Thorborg.
"Jeg sætter en ære i ikke at vide særlig meget," siger han.
"Den dag jeg kan sætte mig ned og programmere er jeg begrænset. Den dag kan jeg ikke sætte mig ned og få ideer, der slår markedet."
Han mener, at det samme er tilfældet for nogle af de allerstørste iværksættere i it-branchen: Bill gates, Michael Dell og Steve Jobs.
Fra dropout til milliardær
Sidstnævnte droppede for eksempel ud af college efter kun et semester og står alligevel bag både Apple Computer og NeXT Computer, der nu er en del af Apple.
På samme måde nåede Bill Gates heller ikke igennem hele sit forløb på eliteuniversitetet Harvard, før han gik i gang med at opbygge Microsoft sammen med en ven.
Det er altså muligt at skabe en milliardformue, selv om man aldrig nåede hele vejen gennem sin uddannelse. Og åbenbart især i it-branchen.
"Computere er ofte hobbyprægede. Man bliver dygtig, når der går passion i det," siger Martin Thorborg.
"Men når det er sagt: Passionen skal ikke blive alt for teknisk. Der er ikke mange inkarnerede computernørder, der får den store succes."
It-branchen har været fri for specialister
Han mener dog også, at iværksætterne har haft det lettere i it-branchen, fordi de ikke har skullet konkurrere mod nogen specialister.
Specialisterne fandtes slet ikke de første mange år.
Derfor tror han også, at nyere it-iværksættere får det lidt sværere i fremtiden, men de vil stadig dukke op, og det vil forsat være den ikke-uddannede, der klarer sig bedst.
"Der er ingen uddannelse, der gavner dig så meget som real life," siger Martin Thorborg.
Computerworld kigger i disse uger på nogle af de arketyper, der præger it-branchens direktør- og bestyrelsesgange. Udover iværksætteren kigger vi på nørden, forretningsmanden og den rastløse, der skifter fra direktørjob til direktørjob.