Artikel top billede

Sonlinc skovler penge ind i stilhed

Softwarehuset Sonlinc, der leverer løsninger til forsyningsvirksomheder, lever et stille, men profitabelt liv. Sidste år præsterede selskabet et overskud på fire millioner kroner og gør nu klar til at sælge sine produkter også i udlandet.

Alle har brug for vand, varme, lys og vel også en bredbåndsforbindelse, og det har det danske softwarehus Sonlinc gjort en god forretning ud af.

Sonlinc sidder på omkring en tredjedel af markedet for el- og forsyningsafregning, mens resten af markedet deles af EG Utility (EDB Gruppen), KMD Energi og SAP, som Nesa, Seas og Københavns Energi baserer deres løsninger på.

"På trods af at mange kommuner har været tilbageholdende med at lægge ordrer på grund af kommune-sammenlægningerne har vi haft en ret betydelig vækst i omsætningen og et tilfredsstillende resultat," fortæller Finn Saksø-Larsen, administrerende direktør, Sonlinc.

Intet hastværk

Saksø-Larsen er tilhænger af ikke at fortælle om nye initiativer, før de rent faktisk er blevet til noget. Derfor fortæller nu gerne om Sonlincs ekspansion til udlandet.

"Vi har klargjort produkterne til at gå udenlandsk. Til at begynde med er de oversat til svensk og engelsk, og vi er i gang i Sverige," siger Finn Saksø-Larsen.

På spørgsmålet om de engelske versioner skal sælges i England svarer Saksø-Larsen:

"Engelsk er sådan et godt sprog. Det kan bruges mange steder, men jeg vil gerne vente med at fortælle, hvor vi vil sælge de engelske produkter, til vi er i gang."

Omkostninger tages over driften

Hver gang selskabet plages af omkostninger, uforudsete som forudsete, så tages de over driften, og det kan forretningen sagtens bære.

"Jeg tror, at vi får et markant bedre 2007 end 2006. Nu slår de omlægninger igennem, vi har gennemført, og forventningen er, at omsætningen stiger med mere end 20 procent," siger Sonlinc-direktøren.

Sonlincs løsninger var op til midten af halvfemserne baseret på mainframe-teknologi, men er i dag lagt om til Microsofts udviklingsværktøjer.

Held, dygtighed og forudseenhed

Finn Saksø-Larsen mener, at det var en kombination af dygtighed, held og forudseenhed, der gjorde, at virksomheden stod klar med de rigtige løsninger, da el-markedet blev liberaliseret tilbage i 2003.

Sonlinc blev stiftet af Claus Sonne tilbage i 1987 og har på intet tidspunkt givet underskud.

Sonne solgte sin del af selskabet til Saksø-Larsen og den tidligere Radiometer-direktør Johan Schrøder i 2004, så de to nu sidder på hele ejerskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere