Der er penge i at sælge mobile løsninger.
Det står mellem linierne i det seneste årsregnskab fra Birkerød-virksomheden HandStep, der siden 1999 har solgt mobility-løsninger.
Medarbejderstaben er i løbet af det seneste år vokset fra 14 til 30 personer, omsætningen er fordoblet til 25 millioner, og resultatet er på lige godt 2,5 millioner før skat.
"Det er tredje år i træk, at vi næsten fordobler omsætningen. Vi er jo i et spændende marked, så forklaringen på, hvorfor det går, som det går, er, at markedet er med os," lyder det fra Christian Poulsen, der er administrerende direktør i HandStep.
Et marked i vækst
Analysehuset IDC har tidligere udråbt mobility som et af de områder, der både har vokset og vil vokse markant.
HandStep er dermed en af de virksomheder, der lukrerer på, at mobilitet er et nøgleord for de fleste moderne virksomheder.
Medarbejderne skal være mobile, hvad enten løsningen er en simpel mail-adgang eller en mere avanceret integration med for eksempel økonomisystemet.
Christian Poulsen mener, at endnu en bølge kan være på vej.
Han peger på, at integrationen mellem de håndholdte enheder og de bagvedliggende systemer er blevet langt nemmere, blandt andet på grund af et øget fokus på standardiseringer.
"Det er blevet nemmere at få en business-case til at hænge sammen for en virksomhed, der står over for at skulle investere i for eksempel en salgs- eller en serviceløsning. Det skyldes blandt andet standardiseringen," siger Christian Poulsen.
Bruger SOA
HandStep leverer systemer til de mobile løsninger, og en stor del af dem er målrettet de forskellige virksomheder.
Oftest er løsningerne dog baseret på den samme serviceorienterede arkitektur (SOA), HandSteps Mobile Framework.
"Vi begynder ikke forfra hver gang, for vi har vores mobile framework, som er kondensatet af de mange løsninger, vi efterhånden har lavet. Dermed kommer for eksempel brugerfladen og integrationen til ERP-systemet hurtigt på plads," siger Christian Poulsen.
Han forventer også en fordobling af omsætningen i det indeværende regnskabsår.
"Vi går efter minimum at holde kurven, men det er klart, at det jo kan blive sværere og sværere i takt med, at vi bliver større," siger han.