100 dollar pc'en koster nu 175 dollar

Non-profit organisationen OLPC, der vil forsyne den tredje verdens skoler med billige computere, indser nu, at den berømte 100 dollar pc bliver dyrere end forventet.

Gruppen bag initiativet One Laptop Per Child (OLPC) siger, at den har hævet prisen på den såkaldte 100 dollar pc til en knap så velklingende pris på 175 dollar.

OLPC-folkene er dog stadig optimistiske og føler sig sikre på, at de nok skal få indsamlet nok ordrer til at kunne begynde produktionen i september.

OLPC er en non-profit organisation, og målet med projektet er at skabe en holdbar, strømsparende, bærbar pc, der er så billig, at udviklingslande har råd til at bruge den som et almindeligt redskab i klasseværelserne.

”OLPC har på nuværende tidspunkt ordrer på 2,5 millioner enheder, men vi skal bruge bestillinger på 3 millioner enheder inden den 30. maj, hvis vores leverandører skal have mulighed for at overholde tidsfristen,” siger gruppens grundlægger Nicholas Negroponte.

"Vi er nu nået til et af de mest kritiske stadier i processen,” siger han.

”For halvandet år siden gik vi rundt og solgte en drøm – og det er ikke så svært at sælge drømme, hvis du er lidenskabelig omkring dem. Men nu er det altså virkelighed. Og vi skal bare nå de tre millioner, før vi kan komme videre.”

OLPC har allerede distribueret omkring 200 beta-versioner af pc'en til de syv lande, som har bestilt maskinerne på forhånd: Brasilien, Argentina, Uruguay, Nigeria, Liberia, Pakistan og Thailand.

Gruppen har også sendt omkring 2.000 laptops ud til softwareudviklere over hele verden.

"Lige nu koster det 175 dollar (959 kroner) at producere en af de her bærbare. Vi tager så 176 dollar for den for at dække udgifterne til det her kontor,” siger Nicholas Negroponte.

”Normalt går 50 procent af prisen på en bærbar til salg og marketing, distribution og profit. Men vi er ikke interesseret i nogen af delene,” fortsætter han.

Vil jurstere prisen

Nicholas Negroponte lover, at OLPC justerer prisen hvert kvartal, og at man arbejder hen imod et prisfald på 25 procent inden for et år.

Samtidig vil OLPCs designere holde designet opdateret og lækkert og bevare maskinens gennemsnitlige energiforbrug på mellem 2 og 4 watt.

”Større pc-forhandlere begynder at blive nervøse i takt med, at OLPCs udgivelsesdato nærmer sig,” siger Nicholas Negroponte.

Han har forsøgt at presse Microsoft til at tilbyde en version af Vista til 16 kroner og Intel til at udvikle virksomhedens "Classmate" notebook pc-design til udviklingslande.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere