Dybt skuffet.
Sådan lyder det fra sikkerhedskonsulent Claus Juul Bobjerg fra IBM Denmark, der netop er vendt hjem fra USA, hvortil har var rejst i et forsøg på at stille en række kritiske spørgsmål om jobkarteller til IBM's internationale ledelse tilselskabets generalforsamling.
"Jeg er både ærgerlig og dybt skuffet over, at IBM ikke ville lade mig stille mine spørgsmål," siger Claus Juul Bobjerg.
Claus Juul Bobjerg ville gerne have hørt, hvad topchef Sam Palmisano mener om de hemmelige jobkarteller, og hvorvidt de harmonerer med IBMs etik og moral.
Havde mikrofon i hånden
Men det fik han ikke mulighed for.
Claus Juul Bobjerg sad ellers kun tre stole fra en af de syv mikrofoner, der var placeret i salen.
"Da jeg blev kaldt over til den ene mikrofon og stod klar til at stille mine spørgsmål, sagde Sam Palmisano pludseligt "det var det", hvorefter det hele sluttede", siger Claus Bobjerg Juul.
Claus Juul Bobjerg sad ellers placeret helt fremme på tredje række af stole lige bagved de to forreste rækker, der var reserveret til bestyrelsen og ledelsen.
Der var altså ikke langt op til talerbordet, hvor Sam Palmisano sad med tre andre topchefer.
Fire af de fremmødte i salen, der havde plads til omkring 500-600 personer, fik mulighed for at stille spørgsmål.
Fortryder intet
Claus Juul Bobjerg fortryder ikke at være taget hele vejen til USA uden at få topledelsen i tale.
"Min skuffelse over at IBMs ledelse ikke tager sine aktionærer alvorligt, overskygger min ærgrelse over ikke at få stillet spørgsmålene. Jeg vil i hvert fald ikke vil købe flere aktier der," siger Claus Juul Bobjerg.
Han fik adgang til generelforsamlingen, da han ejer for cirka 7.000 kroner aktier i selskabet.
Herhjemme kræver Claus Juul Bobjerg 180.000 kroner i erstatning fra IBM Denmark, fordi han ikke var orienteret om de jobkartel-aftaler, som IBM havde indgået.
Retssagen forventes først afgjort om et års tid.