Ledige, der tvinges ud i jobs, der stavnsbinder dem.
Det er skrækscenariet for Socialdemokraterne.
Derfor vil arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokratiet høre beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen om ledige overhovedet må sige nej til jobs, hvor de efterfølgende bliver hindret i at søge andre steder hen.
"Jeg frygter at både ledige og medarbejdere kommer i klemme med den nye lov, der tillader jobklausuler. Men det bliver interessant at høre om ministeren virkelig mener at ledige skal tvinges ind i det her aftaler", siger Thomas Adelskov.
Han forklarer, at en del af ministerens forsvar for loven er, at medarbejdere jo blot kan fravælge jobs, hvor de bliver underlagt jobkarteller.
Udskældt lov
I sidste uge fremlagde ministeren et lovforslag, der skal forbyde de hemmelige jobkarteller og dermed sætte et punktum for en over tre år lang debat om de omstridte aftaler.
Loven, der på forhånd har opbakning fra Dansk Folkeparti, har imidlertid mødt voldsom kritik fra fagforeningerne.
De mener blandt andet, at loven undergraver funktionærloven, fordi medarbejderne ikke er sikret en kompensation ved jobkarteller, som de er med kunde- og konkurrenceklausuler.
DF: Ledige slipper for jobkarteller
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til denne artikel.
Men arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti beroliger Socialdemokraterne.
"Vi vil ikke være med til at tvinge ledige ud i jobkarteller. Det kan godt ske det skal skrives direkte ind i loven," siger han.
Han slår fast, at Dansk Folkeparti under ingen omstændigheder vil tvinge de ledige ind i de omstridte aftaler.
"Vi ønsker slet ingen tvang forbundet med aftalerne. Hver enkelt medarbejder skal have et papir i hånden, som de underskriver. Og i den forbindelse kan de forhandle en kompensation hjem," siger Bent Bøgsted.