TJX’s datatyveri er det største nogen sinde

Den amerikanske virksomhed TJX er over 18 måneder blevet frarøvet oplysninger om 45,6 millioner kreditkort.

Computerworld News Service: I over to måneder har TJX Companies nægtet at udtale sig om omfanget af virksomhedens datatab, men nu frigiver de endelig nogle detaljer.

Virksomheden oplyser, at 45,6 millioner kreditkortnumre er blevet stjålet fra et af dets systemer over en periode på mere end 18 måneder af et ukendt antal hackere.

Det enorme antal slår den hidtidige rekord på 40 millioner oplysninger, som i midten af 2005 blev stjålet fra CardSystems Solutions.

"På grund af tyveriets omfang, vore virksomheders geografiske spredning og den tidsperiode, som angrebene blev foretaget indenfor, har vores efterforskning krævet meget tid -og den er ikke færdig endnu,” lyder det fra TJX.

TJX har hyret IBM og General Dynamics til at hjælpe med efterforskningen og de opdagede at angrebene ikke startede i maj 2006, som først antaget, men allerede i juli 2005.

Flere banker over hele USA har måttet spærre og udstede tusindvis af nye kreditkort på grund af indbruddet.

Det er svært at finde ud af præcis, hvilke informationer, der er blevet stjålet, fordi mange af dem er blevet slettet fra virksomhedens database i løbet af den almindelige forretningsgang.

"Som om det ikke var galt nok i forvejen, har røverne indtil videre gjort det umuligt for os at bestemme indholdet af de fleste af de stjålne filer," lyder det fra virksomheden, men uddybede ikke hvilken teknik hackerne har brugt.

”Kundernes navne og adresser var ikke inkluderede i de oplysninger der er blevet stjålet,” siger TJX.

"Vi fortsætter arbejdet med at identificere de stjålne informationer, men vi er ved at miste håbet for om vi nogen sinde får identificeret al den stjålne information,” siger TJX.

Indtil videre har virksomheden brugt 28 millioner kroner i forbindelse med indbruddet, selvom det er svært at forudse hvilket omkostninger der kommer som følge af indbruddet. Virksomheden bliver sagsøgt flere forskellige steder fra.

TJXs afsløringer kommer kun få dage efter at seks borgere fra Florida er blevet anholdt for at lede en ring af kreditkort-svindel for mange millioner kroner.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere