Kort nyt: Arkitekturguide, Wannakey, V2tel, TDC, EPJ, Hackere

IT- og Telestyrelsen lancerer OIO arkitekturguide. Wannakey lukker aktie-emmission. Tidligere Sonofon-boss til V2tel. TDC skrotter gamle it-systemer. Ny forskning i EPJ. Hackere stjæler info om 46 millioner kreditkort.

IT- og Telestyrelsen lancerer OIO arkitekturguide

En ny guide fra IT- og Telestyrelsen skal hjælpe på vej mod god forretnings- og it-arkitektur – også kaldet enterprise arkitektur. Konkret skal den hjælpe til med at realisere visionerne om digital forvaltning. Centralt i guiden er OIO enterprise arkitekturmetoden, som rummer en række trin, der kan tages i anvendelse i et digitaliseringsprojekt. Vejledninger eksemplificerer hvordan OIO EA metoden kan anvendes i konkrete problemstillinger, og hvem-gør-hvad.

Wannakey lukker aktie-emmission

Efter et skuffende salg lukker softwareselskabet Wannakey for sit aktiesalg i forbindelse med selskabets optagelse på minibørsen First North. I alt har selskabet fået solgt knap 24.800 aktier til 68 aktionærer. Det samlede udbytte bliver knap 1,4 millioner kroner, hvilket er en brøkdel af det beløb, som Wannakey havde regnet med, at emmissionen kunne indbringe. Wannakey havde i alt udbidt 535.000 aktier i salg.

Tidligere Sonofon-boss til V2tel

Den tidligere Sonofon-boss Ole Ørndrup bliver ny driftsdirektør i IP-teleselskabet V2tel. Her får han ansvaret for den operationelle drift og fortsatte produkt-udvikling, meddeler selskabet.

TDC skrotter gamle it-systemer

TDC er på vej til at skrotte op mod 200 it-systemer, der er blevet samlet gennem mange år, skriver TDC's personaleblad, Aspekt. I stedet skal de mange systemer erstattes af et Siebel-system, der kommer til at dække hele forretningen. Udrulingen af CRM-systemet fra Siebel kommer til at tage fire år.

Handelshøjskolen skal måle EPJ

Handelshøjskolen ved Århus Universitet skal undersøge effekterne af elektroniske patientjournaler på de danske sygehuse. Forskningsrojektet finansieres af Danske Regioner og Povl Erik Rostgård Andersen, lektor på Erhvervsøkonomisk Institut på Handelshøjskolen, skal lede projektet. Forskerne skal udvikle ensartede værktøjer for måling af effekterne af EPJ på forskellige typer afdelinger. Projektet skal på sigt hjælpe regionerne med at bedømme implementering af EPJ og benchmarke på tværs af regionerne.

Hackere fik megaudbytte

Et hackerbesøg i bagbutikken hos den amerikanske internet tøjhandel TK Maxx har ført til et kæmpe tyveri af kreditkortinformationer. Data fra omkring 46 millioner kort er blevet stjålet i slutningen af 2006, og hackeren har haft adgang til transaktioner fra de seneste fire år. Kunder i USA, Canada og England er ramt og enkelte danske kunders data er også stjålet. TK Maxx kritiseres voldsomt af amerikanske banker, der mener at firmaet har håndteret situationen forkert.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere