Hvem er Danmarks dygtigste it-leder anno 2007?
Svaret bliver først offentliggjort onsdag 13. juni på større konference med fokus på it-ledelse, men allerede nu er arbejdet med at finde frem til de ypperligste it-ledere sat i gang.
Ligesom i fjor handler det om at finde frem til rollemodellen, som kan vise vejen for professionen.
Hvad gør en god it-chef?
“Alle i professioner ønsker at blive bedre og lære af andre, og blive ved med at hæve overliggeren. Vi ønsker at sætte fokus på og vise, hvad der gør en god it-chef,” forklarer formand for juryen og administrerende direktør for IDC Nordic, Per Andersen.
Udvælgelseskriterierne er de samme som i fjor. Fokus vil være evnen til at understøtte de strategiske forretningsvisioner med it.
“Det er et område, vi betoner meget stærkt. At understøtte forretningen optimalt med it er det, der i høj grad er med til at adskillie de gode it-ledere fra resten,” siger Per Andersen.
Nye elementer i kåringen
Men der er flere nye elementer i årets kåring.
Blandt andet er modellen, som deltagerne måles og vejes ud fra, ny.
Modellen er nemlig Dansk IT’s relativt nye retningslinjer for god it-governance, som nogle af landets førende it-eksperter i et udvalg under Dansk IT har stykket sammen.
“Nogle af landets førende tænkere har skabt en model, der kendetegner god it-governance i Danmark. Det er helt oplagt, at vi bruger denne model til at måle og veje de dygtigste,” siger Per Andersen.
Per Andersen løfter også sløret for en anden positiv nyhed.
I fjor blev der uddelt to priser til Danmarks dygtigste it-ledere. Den ene af Dansk IT, som gik til Saxo Banks it-chef Ole Rossing. Den anden pris – “Årets CIO” – blev uddelt af konsortiet bestående af Computerworld, IDC Nordic og SAS Institute og gik til Nykredits CIO Lars Mathiesen, der kort tid efter trådte ind på posten som formand for Dansk IT.
Men i år er kræfterne slået sammen, og der uddeles kun en pris.
Grundigt metodeapparat
Metodeapparatet bag kåringen er grundigt. For godt en uge siden udløb fristen for indstillinger.
Herefter er der blevet igangsat en proces, hvor hver enkelt kandidat bliver bedt om at beskrive, hvordan de konkret lever op til de fem kriterier i it-governancemodellen.
Efterfølgende mødes juryen og udpeger de dygtigste kandidater, som derefter får efterprøvet deres udsagn, når repræsentanter fra juryen udspørger it-ledernes chefer og medarbejdere.