SAP ruster sig til at stjæle danske Microsoft-kunder

Tema: Verdens største leverandør af ERP styrker markedsføring og partnerindsatsen i Danmark for at vriste de mellemstore Navision-kunder fra Microsoft. I løbet af et år vil SAP have fulde omdrejninger på strategien for forretningsapplikationer på nettet.

Tema: Selvom SAP allerede sidder tungt på det nordiske marked for ERP-løsninger, ruster det tyske softwarehus sig nu til kamp for endnu større markedsandele ved at skrue op for både markedsføringen og partnerindsatsen.

På det danske marked er frontlinien de mange små og mellemstore virksomheder, der er vokset med økonomisystemer fra danske Damgaard og Navision.

Microsoft er en teenager

De har skabt en stærk Microsoft-tilstedeværelse på det danske marked for forretningsapplikationer til små og mellemstore virksomheder.

"Microsoft skaber en slags national stolthed her i Danmark. Men når det kommer til forretningsapplikationer, så er Microsoft en ren teenager sammenlignet med vores 30 års erfaring. De har endnu ikke det forretningsstrategiske tankegods på plads, som ERP-løsninger kræver."

Sådan siger Éric Duffaut, der med titel af executive vice president EMEA NEWS er ansvarlig for salget af SAP generelt i Nordeuropa og samtidig har et globalt strategisk ansvar på området for små og mellemstore virksomheder.

Størst blandt de store

Eric Daffaut medgiver, at SAPs meget høje markedsandel i Norden på næsten 30 procent hænger sammen med en meget høj markedsandel blandt de allerstørste virksomheder, hvor SAP sidder på mere end 60 procent.

Men netop derfor er SAP's fokusering på de små og mellemstore virksomheder så meget desto vigtigere her.

Og Danmark er ifølge Eric Duffaut yderligere en udfordring, fordi markedet er et af de mest modne i verden, når det gælder ERP-anvendelse.

"Mange kunder i Danmark kører gamle versioner af Navision- og Damagaard-produkter, som ikke vil blive supporteret i al evighed. Dem har vi meget at tilbyde. Og det er ikke kun i Danmark vi er meget aggressive på markedet for små og mellemstore virksomheder," siger Eric Duffaut.

"Men Danmark er Microsoft-land, når det gælder de små- og mellemstore virksomheder, derfor er det også lidt af et testmarked på området," siger han.

[b]De små er strategiske[b/]
Eric Duffauts store selvtillid bygger blandt andet på en undersøgelse, som SAP har fået udarbejdet, som peger på, at 70 procent af de mindre virksomheder i praksis kæder it sammen med forretningsstrategien - og det er langt flere end i de største virksomheder.

"For en mindre virksomhed rummer ERP-løsningen nøglen til at kunne håndtere både vækst og globalisering. Det er her vores 30 års erfaring med ERP og branche-vertikaler spiller en afgørende rolle. For de mindre virksomheder har brug for nøjagtig den samme funktionalitet i ERP-løsningen som de store. Forskellen er bare, at de små ikke har så mange penge at købe den for," siger Eric Duffaut.

65 procent af SAPs kunder er mellemstore virksomheder og 30 procent af softwarehusets omsætning kommer fra SME-markedet. Det skal løftes til 45 procent i 2010 eller fra 38.000 kunder til 100.000.

Udover en øget salgsindsats satser SAP også betydeligt på en såkaldt "software som service- strategi", der gør ERP til en forretningsservice leveret via internettet.

"Vi er allerede i gang med at sælge vores løsning på området til kunder og partnere, så vi i løbet af 2007 opbygger den kritiske masse af kunder og partnere, som er nødvendig inden vi lancerer software som service i fuld skala sidst på året eller i starten af 2008, Éric Duffaut.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere