HP vil købe egne aktier for 46 mia. kroner

Hewlett-Packard står klar med 46 milliarder kroner, som selskabet vil opkøbe egne aktier for. HP mener, at aktien er undervurderet efter den seneste tids besparelser og pæne resultater.

Verdens største it-selskab, Hewlett-Packard, vil opkøbe egne aktier for 46 milliarder kroner.

Det store opkøb tolkes af aktiemarkedet som et tydeligt tegn på, at selskabets bestyrelse mener, at HP's aktier er undervurderede trods en fordobling af aktiekursen i løbet af de seneste par år, skriver Financial Times.

Den kommende opkøbs-bølge følger i kølvandet på en det opkøbs-program, som HP-bestyrelsen satte i værk sidste år.

Den involverede opkøb af aktier for 34 milliarder kroner.

Opkøbene markerer samtidig, at HP har valgt en anden kurs end en række andre teknologi-selskaber, der sigter efter at tømme deres bugnende pengetanke til at udbetale store udbytter til aktionærerne.

Hewlett-Packard vurderer, at selskabet vil komme ud af indeværende år med en kontant gevinst på omkring 58 milliarder kroner - nogenlunde samme beløb, som selskabet for tiden har i pengetanken.

"Vi mener, at et tilbagekøb af aktier er en gode måde at bruge disse kontanter på," siger Jim Burns, HP-chef for investor relations, til Financial Times.

Ustabil periode

Det er blandt andet omkostnings-reduktioner og forbedrede resultater, der har ført til HP's konklusion om, at aktien er undervurderet.

Aktiekursen havde en længere ustabil periode, efter HP købte konkurrenten Compaq i 2002.

Den ramte bunden i april 2005 - blot en uge før Mark Hurd overtog posten som administrerende direktør i selskabet efter Carly Fiorina, der blev fyret.

En række andre af verdens helt store teknologi-firmaer har også været ude og købe egne aktier op.

De tæller IBM, der købte aktier for 46 milliarder kroner sidste år og Dell, der sidste år købte for 19 milliarder kroner. Også Microsoft og Yahoo har meddelt, at de vil opkøbe egne aktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere