Telsome og V2tel lancerer trådløs IP-telefoni

Tema: Telia får nu konkurrence til sin trådløse IP-telefoniløsning. Telsome og V2Tel er gået i gang med at sælge softwarepakker, der med Wi-Fi kan koble mobiltelefoner til en virksomheds IP-løsning.

En mobil på farten. En IP-telefon på kontoret.

Telsome og V2tel lancerer softwarepakker til mobiler, der kan koble mobiler til virksomhedens IP-løsning over Wi-Fi.

Løsningerne bygger ikke på UMA – Unlicensed Mobile Access – som Telia har satset på med selskabets HomeFree-abonnement.

I stedet skal man installere en softwarepakke på sin telefon, der udnytter Wi-Fi til at forbinde telefonen til virksomhedens netværk.

"Der er en væsentlig prisforskel på, om du kører dine data over en UMA-forbindelse, eller du kører det hen over et Wi-Fi-net, der i bund og grund er gratis trafik", siger Mikael Bendtsen, teknisk direktør i Telsome.

Tre muligheder for opkald

Hvis en virksomhed køber trådløs IP-telefoni fra de to udbydere, vil dens medarbejdere kunne bruge deres mobil på tre måder.

Medarbejderne kan bruge en almindelig mobil, når de er udenfor virksomheden. De kan bruge den som en IP-telefon på virksomheden. Og i udlandet kan de lave et såkaldt call-back, hvor man ringer ud fra ens hovednummer. Dermed kan virksomheden spare penge på roaming.

I fredagens trykte udgave af Computerworld skrev vi om den danske virksomhed Speakanet, der har lavet en ren mobilløsning, men de to selskaber mener godt, at de kan konkurrere på både pris og kvalitet.

"Langt de fleste virksomheder værdsætter, at de har en bordtelefon på kontoret. Især når det gælder serviceafdelinger, call-centre og receptioner. Desuden er lyden på en mobiltelefon komprimeret for hårdt, så kvaliteten er simpelthen ikke god nok", siger Jørgen Weber, direktør for V2tel.

Et nicheprodukt

V2tel kan kun levere til Nokias E-serie, men det er på vej med løsninger til styresystemerne Symbian og Windows Mobile. Telsome's løsning virker fra starten af på Nokias E-serie og på Windows Mobile.

Teleanalytiker John Strand mener, de to virksomheder har et spændende produkt, og fortæller, at systemerne allerede fungerer i Norge. Men netop fordi løsningerne kræver forholdsvis avancerede mobiltelefoner, så vil det aldrig blive specielt udbredt.

"Det er en niche-løsning, der henvender sig til et nichesegment", siger han.

Det helt afgørende for virksomhedernes succes bliver ifølge ham, om selskaberne kan levere quality of service. Altså om trafikken mellem mobilen og modtagerterminalen når hurtigt og sikkert frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere