Artikel top billede

Lok gråspurvene hen til din foderautomat

Klumme: Det nye store it-marked er fyldt med gråspurve. It-leverandørerne er nødt til at droppe kanonerne og indrette foderautomater, hvis de vil plukke dette marked.

Man behøver bare at se sig omkring på de store it-leverandørers websider.

Små og mellemstore virksomheder under 250 medarbejdere er det nye store it-marked med over 40 procent af it-forbruget og vækstrater på et par procentpoint over vækstraterne i de store virksomheder.

Men alligevel er tusindvis af små virksomheder hidtil blevet glemt og overset i udviklingen af it-løsninger.

Et meget attraktivt marked, der bare venter på at blive plukket – men problemfrit er det ikke.

Problem nr. 1: Produkterne
Små virksomheder vil have fleksible, skræddersyede løsninger, der funktions- og kvalitetsmæssigt er på højde med det, de store virksomheder har.

Men de vil ikke betale det, det normalt koster.

Spørgsmålet er, om produkterne er klar – og ikke mindst om licensbetingelserne er fleksible nok til små, hurtigtvoksende og ultrafleksible selskabsformer?

Problem nr. 2: Salgsapparatet
De fleste store leverandørers salgskanoner er dimensioneret efter at ramme store virksomheder med årlige it-investeringer i størrelsesordenen “tocifret millionbeløb”.

De er ikke rettet mod små virksomheder med et investeringsniveau under 125.000 kr.

Salgsomkostningerne kan med andre ord aldrig tjene sig ind, hvis man anvender en traditionel salgsmodel over for de små kunder.

Problem nr. 3: Segmenteringen
Små og mellemstore virksomheder er ikke og bliver aldrig “et segment”.

Det er virksomheder, der er lige så forskellige som store virksomheder – og forventer at blive mødt i øjenhøjde af leverandører, der forstår deres forretning og forstår at behandle dem som “unikke tilfælde”.

Igen en besværlig opgave for den store virksomheds salgs- og serviceapparat, hvor små kunder helst skal betjenes gennem kundeservice.

Hvad er så løsningen? Det ser unægteligt ud som om, der skal gøres noget radikalt ved leveringsformerne.

Hvis vi bliver i gråspurveterminologien, knne “foderautomaten” være et bud på en løsning: En centralt placeret løsning der anvendes af mange små på en gang. On-demand, utility-based computing, software-as-a-service – kært barn har mange navne.

Det giver mulighed for “store” løsninger, men åbner samtidig også for, at kunderne selv kan lave småændringer og opdateringer af systemet.

Løsningen bliver dermed om ikke skræddersyet, så i hvert tilfælde fleksibel og tilpasset den enkelte virksomhed.

Må varetages af it-kanalen

Men salg og service må stadig varetages af it-kanalen, der allerede er tilpasset de små og mellemstore kunder. Der bliver altså ikke tale om, at den direkte leveringsmodel fjerner kanalen fra ligningen, tværtimod.

De virksomheder i it-kanalen, der kan genopfinde sig selv som salgs- og ikke mindst servicekanal, men uden at have ansvaret for at levere selve boksen, går en stor fremtid i møde.

Med andre ord: Drop kanonerne hvis du vil ramme gråspurvene.

Væksten på markedet for små og mellemstore virksomheder skal realiseres gennem direkte levering – men med indirekte salg og service.

Karsten Fogh Ho-Lanng er analysedirektør i IDC Nordic.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere