Store it-selskaber: Energi skal bruges bedre

Flere store virksomheder som Sun, Intel og Dell vil i sammenslutningen Green Grid forsøge at skabe øget konkurrencen indenfor udviklingen af grøn teknologi.

En række it-virksomheder slår pjalterne sammen i en ny forening, der skal arbejde for bedre energi-udnyttelse i datacentre.

Allerede i april 2006 afslørede Green Grid første gang sin mission for at promovere udviklingen af mere effektive processorer, servere, netværk og anden teknologi og at fremme en bedre praksis i datacentrene.

Skal udnyttes bedre

Sammenslutningen tror ikke, at den kan gå så vidt som til at reducere energiforbruget, men nærmere, at den kan finde en bedre måde at udnytte energien på.

Det skal ske i takt med, at kravene til computer-processorer vokser, siger Mark Munroe, direktør for bæredygtighed i Suns SunLabs Eco-Responsibility Group.

Sun er en af de 11 virksomheder, der har været med til at opstarte Green Grid og hvis repræsentanter fungerer som sammenslutningens bestyrelse. Medlemmerne tæller desuden Advanced Micro Devices, Dell, Hewlett-Packard, Microsoft, VMware og Intel.

Sammenslutningen rækker samtidig en indbydende hånd frem til den allervigtigste gruppe, nemlig forbrugerne.

Den almindelige forbruger kan derfor melde sig til Green Grid på dets hjemmeside.

Allerede har omkring 1.200 mennesker skrevet sig op til at modtage mere information om gruppens arbejde. Næsten halvdelen af disse har identificeret sig selv som forbrugere eller som grupper, der repræsenterer forbrugere.

Green Grid bliver opdelt i fire arbejdsgrupper, nemlig data indsamling og analyse, teknologi og strategi, datacenter operatione samt målsætninger og målinger.

”Vi udarbejder målinger og fastsætter nogle realistiske målsætninger for udnyttelsen af energien, hvorved vi kan vejlede center-administratorerne. Det vil give administratorerne en ide om hvilke resultater de kan forvente hvis de investerer i grøn teknologi. Det vil derudover også give producenterne mulighed for at sammenligne deres produkter med konkurrenternes,” siger Jim Pappas, teknisk direktør for Intel.

"Det er på tide at tingene forandrer sig i vores branche. Green Grid vil fremme en naturlig konkurrence inden for miljøvenlig teknologi,” siger han.

Et almindeligt medlemskab i Green Grid koster cirka 28.000 kroner om året, hvilket giver adgang til al teknisk dokumentation Green Grid producerer.

Et deltagende medlemskab koster cirka 192.000 kroner og indeholder desuden en invitation til at deltage i de teknologiske arbejdsgrupper, adgang til den teknologiske dokumentation i alle faser af udviklingsprocessen og mulighed for at bidrage til udformningen af kommende rammer for gruppen.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere