CSC-kunder overvejer næste træk efter nedbrud

CSC-kunderne SAS og SKAT går i tænkeboks for at overveje deres næste træk, efter et strøm-nedbrud hos CSC torsdag fik systemerne til at gå ned. "Den slags kan ses på bundlinien", lyder det fra SKAT.

It-selskabet CSC har været i strid modvind hos nogle af sine store kunder det seneste døgn.

Det skyldes noget så fundamentalt som manglende strøm, da en strømtavle stod af hos CSC klokken 10:53 i går formiddags.

- Det er dybt beklageligt for vores kunder og for deres kunder. Vi har derfor indkaldt ekstrapersonale, der arbejder hårdt på at få systemerne op at køre igen snarest muligt, forklarer kommunikationschef Line Ørskov fra CSC.

Hun forklarer, at en hel række af CSC's kunder har været påvirket af strøm-svigtet. Lige nu er status, at de fleste systemer er oppe at køre igen, mens enkelte stadig døjer med eftervirkningerne.

Problemer hos SAS og SKAT

Blandt CSCs kunder havde flyselskabet SAS forsinkelser i tre timer midt på dagen i hele Skandinavien som en konsekvens af driftsforstyrrelserne.

Forsinkelserne var op til 30 minutter på næsten samtlige afgange i Danmark, Norge, Sverige og Finland, fordi SAS-personalet i de lande skulle chekke passagerne ind manuelt.

- Det er langtfra tilfredsstillende, at den slags sker. Og nu vil vores it-folk tage en dialog med CSC for at finde fejlen og sørge for, at den slags ikke sker igen, lyder det fra kommunikationskonsulent Mikkel Løndahl hos SAS.

SAS Ground Service uden for Skandinavien var også ramt, men dog kun i en time.

Også hos SKAT var i store problemer fra klokken 11 i går til klokken 17.15. Og problemerne fortsatte i mindre grad her til klokken seks i morges.

- Det er jo fuldstændig uholdbart, at der kan ske et strømsvigt. Nu venter vi på redegørelsen fra CSC, og ser hvad vores næste træk skal være. Men det har jo betydet, at omkring 3.000 medarbejdere ikke kunne få adgang til de centrale systemer mellem klokken 11 og 17 i går. Og den slags kan ses på bundlinjen, siger kontorchef Johnni Jensen fra Skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere