Fremtidens skærmkrig står mellem OLED og SED

Tema: Fremtidens fladskærme bliver en kamp mellem to teknologier, nemlig OLED og SED. Begge teknologier byder på millimeter-tynde fladskærme.

2007 bliver året, hvor to fremtidige skærmteknologier kommer til at krydse klinger i større stil.

OLED (Organic Light Emitting Diode) og SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) har ganske vist været undervejs nogle år, men det er i år, de to teknologier så småt begynder at blive anvendt i store fladskærme.

Begge teknologier lover millimetertynde lavenergifladskærme med en opløsning og klarhed der overtrumfer dagens LCD-skærme.

Normalt anvendes OLED til mindre skærme som mobiltelefoner, MP3-afspillere og digitale kameraer, men i begyndelsen af året viste Sony to fladskærmsprototyper baseret på OLED.

Det var et 11-millimeter tyndt 27-tommers fjernsyn med en opløsning på 1920 x 1080 samt et otte millimeter tyndt 11-tommers fjernsyn med en opløsning på 1024 x 600.

Sony har ikke oplyst, hvornår selskabet vil gøre OLED-baserede produkter kommercielt tilgængelige.

Bittesmå rør

Hvor OLED anvender lysdioder til at skabe et billede, består SED-teknologien af bittesmå billedrør, hvor elektroner får fosforatomer til at lyse og skabe et billede.

Canon har investeret 10 milliarder kroner i SED-teknologien og dannede sammen med Toshiba i 2004 selskabet SED Inc., der skulle kapitalisere på den nye fremkommende teknologi.

I begyndelsen af i år blev det samarbejde opløst. Ikke på grund af samarbejdsproblemer, men grundet licensproblemer.

Canon købte andel

Det var nemlig firmaet Nano-Proprietary, der i 1999 licenserede SED-teknologien til Canon.

Nano-proprietary mente ikke, at Canon kunne anvende licensrettighederne i et joint-venture med Toshiba. For at løse det retslige problem, valgte Canon at købe Toshibas andel af SED Inc.

Trods den licensmæssige sten på vejen forventer Canon at have de første SED-skærme klar i Japan mod årets slutning.

Canon er i øjeblikket ved at revurdere, hvornår en masseproduktion af SED-skærme til resten af verdensmarkedet vil finde sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere