Artikel top billede

Danske webudviklere plages af stress

Lønstatistik: Webudviklerne scorer den næststørste lønfremgang, men har det højeste sygefravær på grund af stress, viser Computerworlds store lønstatistik.

Hvis tingenes tilstand alene gøres op i penge, var 2006 et godt år for webudviklerne, som fik en lønforhøjelse på otte procent i snit.

Nogle har fået lidt mindre, de fleste har fået mere. Og de, der har skiftet job, har fået allermest.

Men hvis tingenes tilstand også omfatter sundhed og sammenhæng mellem arbejde og fritid, var 2006 et ringe år for webudviklerne.

Ganske vist overarbejder webudviklerne kun i moderat grad. Men stressniveauet er helt oppe at ringe med 37 procent, som oplever en stigende grad af stress.

Og webudviklerne er den gruppe af it-ansatte, som bliver hyppigst syge af stress. Hele 16 procent har inden for de seneste tre år været sygemeldt på grund af stress.

Skift job og scor kassen

13 procent af webudviklere svarer i undersøgelsen, at de har skiftet job inden for det seneste år, og de har tilsammen oplevet en lønfremgang på hele 24 procent.

De, der er blevet i deres stillinger, har kun fået seks procent mere. Så meget for loyalitet.

Der ligger en virksomhedsejer i maven på mange webudviklere. 29 procent overvejer at blive selvstændig, mens 16 procent allerede har deres egen virksomhed.

Tre ud af fire er tilfredse med deres lønniveau, lidt færre er tilfredse med lønudviklingen. Atter har jyderne grund til mest utilfredshed, for en jysk webudvikler tjener små 70.000 kroner mindre om året end kollegaen i København.

Facts om webudvikleren

Månedsløn: 34.658 kroner.

Lønstigning: Otte procent.

Plads i lønhierarkiet: 8.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere