Interflora.dk dufter af penge

Webchamp 2007: Blomstervirksomheden Interflora sælger nu flere buketter online end i de fysiske butikker. Manden bag hjemmesiden er nomineret som årets webmaster i kategorierne E-handel og Produktpræsentation.

Interflora.dk er stedet, hvor forelskede par kan bestille blomster til levering hos hinanden. Og det er tilsyneladende en succes.

I hvert fald sælger Interflora mere online end i de fysiske butikker, der er tilknyttet.

Nu er manden bag virksomhedens webindsats blevet hædret med en nominering som årets webchamp i hele to kategorier, nemlig E-handel og Produktpræsentation.

Interflora.dk blev lanceret i det nuværende design for cirka 7 år siden, men er i øjeblikket ved at blive totalt redesignet.

Virksomheden består af i alt 10 medarbejdere, og ifølge Jan Oppermann, markedschef for Interflora.dk, er det en styrke, at der kun er få mand involveret i projektet. Det betyder nemlig, at der er kort vej fra ide til handling.

Webdesigneren

Jan Oppermann, der har en mastergrad i computermedie og kommunikation, står for designet af Interflora.dk, lige som han også har det overordnede ansvar for virksomheden på nettet.

Han bruger omkring halvdelen af sin tid på at arbejde med hjemmesiden, og inspirationen henter han blandt andet fra usability-eksperterne Steve Krug og danske Jakob Nielsen.

Derimod kigger han ikke så meget på andre hjemmesider for at få gode ideer, men holder mere øje med hvordan Interflora.dk helst ikke skal se ud.

I øjeblikket er Interflora ved at lave et helt nyt layout, eftersom det nuværende design stammer helt tilbage fra 1999-2000.

Hvornår det nye design præcist bliver lanceret, kan markedschefen desværre ikke oplyse, men det skulle være lige på trapperne.

Fire hurtige spørgsmål

Computerworld har spurgt Jan Oppermann om, hvad der er godt webdesign i hans øjne og hvilken hjemmeside, der er hans egen personlige favorit.

Hvad er den bedste feature ved Interflora.dk?
- Det er helt klart vores brugervenlighed i købsprocessen. Vores kunder er i hvert fald glade for den.

Hvilken feature ville du gerne ’stjæle’ fra et andet site?
- En rar ting ville være, at vores kunder kan få en tilbagemelding på sms eller mail, når buketten er leveret.

Men det er en omfattende sag, da vi jo har 488 butikker, som leverer vores buketter i Danmark. Men det er en ting, som vi går og overvejer, hvordan vi kan løse bedst muligt.

Hvad er din favoritside på nettet?
- Det er nok dr.dk. Jeg kan godt lide at læse nyhederne, og jeg synes også, at de har meget godt til børn. For eksempel videoklip fra Store Nørd og Lille Nørd.

Hvad kan blive bedre ved Interflora.dk?
- Vores layout. Vi er faktisk ret langt med et nyt layout, men det mangler en ansigtsløftning.

Vi skal i gang med en række brugertest for blandt andet at teste købsflowet i den nye shop. Vi har ændret det en smule, så det bliver mere lækkert og nytænkende, men forhåbentligt ikke så meget, at navigationen bliver sværere.

Computerworld præsenterer i perioden op til Webchamp 2007 alle de nominerede websites i kategorierne Forståelighed, E-handel, Produkpræsentation, Dialog, Navigation og Særprisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere