- Hvorfor sænker TDC Mobil priserne med 20 procent?
- Det gør vi, fordi det er for dyrt at roame i udlandet. Så prisen skal ned.
- Hvor mange flere tror du vil bruge mobilen i udlandet, nu når minutprisen falder fra 10 til otte kroner?
- Jeg tror ikke, at det påvirker antallet af brugere markant. Det kan være, at dem, der allerede ringer fra udlandet, vil ringe i længere tid.
- Hvis det er for dyrt at ringe fra udlande, hvorfor sænker I så kun priserne med 20 procent?
- Når du for eksempel ringer fra din ferie i Spanien, så bruger du et spansk mobilselskabs net. Og det spanske mobilselskab sender TDC Mobil en regning, og det er på baggrund af den regning, at vi opkræver dig.
Og de spanske mobilselskaber er ikke villige til at sænke priserne i den udstrækning, som vi gerne vil have dem til. Så derfor kan vi ikke sænke prisen mere lige nu.
- TDC Mobil kalder denne prissænkning for et signal om, at selskabet er villigt til at følge de politiske ønsker om, at priserne skal ned. Hvorfor nøjes med et signal, når I kan gå hele vejen?
- Vi kan ikke sænke priserne yderligere, før vi får hjælp fra Europa Kommissionen og Viviane Reding (EU-kommissær. Red.)
Vi har brug for en implementering af reguleringen, der er undervejs, kommer, så de sydlandske operatører får tvunget deres priser ned. Så kan TDC Mobil også prisen for udlandstelefoni ned.
Det forholder sig jo sådan, at der er flere danskere, som rejser til Spanien, end der er spaniere, der rejser til Danmark. Og derfor er de sydeuropæiske mobiloperatører ikke interesseret i at sænke priserne, fordi det er en god forretning for dem.
Det forholder sig jo anderledes med nordiske selskaber, og vi er derfor interesseret i, at priserne ryger længere ned.
- Hvornår koster det det samme at ringe i mobil i udlandet, som det gør herhjemme?
- Der kommer til at gå nogle år.