Ud med sproget, Anders B. Christjansen

Fem skarpe: TDC har sænket sine roamingpriser fra 10 til otte kroner per minut. Men er priserne stadig for høje? Vicedirektør hos TDC Mobil, Anders B. Christjansen, giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

- Hvorfor sænker TDC Mobil priserne med 20 procent?

- Det gør vi, fordi det er for dyrt at roame i udlandet. Så prisen skal ned.

- Hvor mange flere tror du vil bruge mobilen i udlandet, nu når minutprisen falder fra 10 til otte kroner?

- Jeg tror ikke, at det påvirker antallet af brugere markant. Det kan være, at dem, der allerede ringer fra udlandet, vil ringe i længere tid.

- Hvis det er for dyrt at ringe fra udlande, hvorfor sænker I så kun priserne med 20 procent?

- Når du for eksempel ringer fra din ferie i Spanien, så bruger du et spansk mobilselskabs net. Og det spanske mobilselskab sender TDC Mobil en regning, og det er på baggrund af den regning, at vi opkræver dig.

Og de spanske mobilselskaber er ikke villige til at sænke priserne i den udstrækning, som vi gerne vil have dem til. Så derfor kan vi ikke sænke prisen mere lige nu.

- TDC Mobil kalder denne prissænkning for et signal om, at selskabet er villigt til at følge de politiske ønsker om, at priserne skal ned. Hvorfor nøjes med et signal, når I kan gå hele vejen?

- Vi kan ikke sænke priserne yderligere, før vi får hjælp fra Europa Kommissionen og Viviane Reding (EU-kommissær. Red.)

Vi har brug for en implementering af reguleringen, der er undervejs, kommer, så de sydlandske operatører får tvunget deres priser ned. Så kan TDC Mobil også prisen for udlandstelefoni ned.

Det forholder sig jo sådan, at der er flere danskere, som rejser til Spanien, end der er spaniere, der rejser til Danmark. Og derfor er de sydeuropæiske mobiloperatører ikke interesseret i at sænke priserne, fordi det er en god forretning for dem.

Det forholder sig jo anderledes med nordiske selskaber, og vi er derfor interesseret i, at priserne ryger længere ned.

- Hvornår koster det det samme at ringe i mobil i udlandet, som det gør herhjemme?

- Der kommer til at gå nogle år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere