Sun ånder lettet op - første overskud i seks kvartaler

Efter fem kvartaler i træk med betydelige milliontab begynder Sun Microsystems at se lysere på fremtiden. Nyeste kvartals-regnskab viser et overskud på 739 millioner kroner.

Amerikanske Sun Microsystems ånder lettet op.

Efter fem kvartaler med blinkende røde tal på bundlinien, kan selskabet omsider præsentere et overskud på 739 millioner kroner for dets andet kvartal.

Det sker på en omsætning på 20,7 milliarder kroner, hvilket er syv procent mere, end i det tilsvarende kvartal sidste år, hvor Sun måtte indkassere en svidende kindhest med en rød bundlinie og et underskud på 1,3 milliarder kroner.

I det seneste kvartal tabte selskabet 328 millioner kroner.

Ifølge selskabet skyldes den øgede omsætning især godt salg af Suns x64-servere, ligesom der har været pæn vækst i salget af styresystemet Solaris 10.

Omstruktureringer

Sun har i den seneste tid gennemgået en større omstrukturering, som er blevet iværksat af topchef Jonathan Schwartz, der i april sidste år afløste stifter Scott McNealy.

Blandt andet er medarbejderstaben blevet reduceret med 5.000 mand. Til gengæld har Sun købt Storage Tek for at vinde andele på storage-markedet.

- Suns finansielle resultater dette kvartal beviser, at vores strategi og disciplin er rigtig, lyder det fra Jonathan Schwartz.

Sun venter yderligere fremgang i den kommende tid og har blandt andet store forventninger til den samarbejds-aftale, som selskabet har indgået med Intel om at promovere hinandens kerne-produkter.

Det betyder blandt andet, at Sun snart vil præsentere en produktlinie baseret på Intel-chips, mens Intel til gengæld vil slå på tromme for Solaris-styresystemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere