Danske net-udbydere holder skarpt øje med Fon

Hverken TDC, Cybercity eller Telia tillader kunderne at deltage i Fon-netværket, hvor medlemmerne deler deres trådløse internetforbindelser med hinanden. Tele2 ser derimod ikke noget problem i netværket.

De største danske internetudbydere holder et vågent øje med WiFi-netværket Fon, hvor medlemmerne deler deres internetforbindelser med hinanden.

Fon er efterhånden til stede i det meste af verden med omkring 50.000 hotspots.

I november indtog netværket så Danmark og annoncerede ved den lejlighed blandt andet, at man ville uddele 50.000 gratis routere her i landet, for at få netværket skudt i gang.

Konceptet, hvor de såkaldte Foneros deler deres internetforbindelser med hinanden, er ikke faldet i god jord hos internetudbyderne, for delingen er i strid med de abonnementsbetingelser, som kunderne har skrevet under på.

- Helt generelt er det vores vilkår, at de forbindelser, man køber, er individuelle eller husbestemte forbindelser, og dem må man ikke dele, lyder det fra Jesper Bjerre, Markedsdirektør TDC

Kan lukke forbindelsen

Han vil ikke komme nærmere ind på, om TDC har skredet ind over for Fon-medlemmer, men afviser ikke, at kunder kan få lukket forbindelsen, hvis de bryder aftalevilkårene.

- Vi har desværre misbrugssager fra tid til anden, hvor det blandt andet sker, at der er nogen, der deler deres forbindelser, og der har vi i meget få tilfælde måttet rette henvendelse til kunden og i de meget grove tilfælde også afbrudt samarbejdet, siger Jesper Bjerre.

Han understreger, at det endnu ikke er noget alvorligt problem for TDC, men at man naturligvis følger udvikling. Det samme gør man hos konkurrenterne Cybercity og Telia.

- Det er helt klart ikke tilladt at dele sin forbindelse. Vi kigger i øjeblikket på det for at se, hvor udbredt det er, og hvis vi opfatter det som et problem, så skrider vi ind. Men indtil videre afventer vi, siger Rune Fick Hansen, pressechef i Telia.

- Det er problematisk for os, for som almindelig kunde i Cybercity skriver du under på nogle vilkår – blandt andet, at du ikke må dele din forbindelse. Så det er da klart noget, vi ser på, hvordan vi skal forholde os til, forklarer Peter Glüsing, der er pressechef i Cybercity.

Tele2 ser intet problem

Hos Tele2 har administrerende direktør Thomas Nistrup en noget anden holdning til Fon og deling af internetforbindelser.

- Det har vi ikke tænkt os at gribe ind over for. Folk betaler for deres abonnement, og så må det jo være deres sag, hvad de bruger forbindelsen til. Det vil vi helst ikke blande os i, så vi har ikke tænkt os at leje politimænd, og der bliver ikke noget dyneløfteri herfra, siger han.

Hos TDC peger Jesper Bjerre på, at man generelt ikke blander sig i, hvad kunderne bruger forbindelserne til, men at det kan være nødvendigt i de ekstremt grove tilfælde.

- Der skal være en god balance. Vi blander os generelt ikke i, hvad folk laver, ligesom postvæsenet heller ikke åbner folks breve. Men i grove misbrugssager tror jeg, at det er i alles interesse, at vi skrider til handling i fællesskab med kunden, siger Jesper Bjerre.

Han peger på, at kunden risikerer, at internetforbindelsen bliver brugt til ulovlige formål, hvis man deltager i Fon-netværket.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Robert Lang, leder af Fon i Europa, da han holder ferie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere