Sony skal betale 33 mio. kr. i rootkit-forlig

Efter truende retssager indgår Sony forlig med 40 amerikanske delstater, der har raset over, at Sonys kopisikrings-software i hemmelighed har installeret et rootkit-lignende program. I alt koster forliget Sony 33 millioner kroner.

Sony kryber til korset og accepterer dyre forlig med hele 40 amerikanske delstater, der har raset over Sonys kopisikrings-software, som selskabet har anvendt på adskillige millioner solgte cd'er.

Forliget med de mange delstater kommer blot to dage efter, at Sony indgik forlig med de to store stater, Texas og Californien.

Sammenlagt betyder det, at Sonys eventyr med kopisikring på musik-cd'er i alt har kostet selskabet 33 millioner forligs-kroner.

Ikke mere snag

Forligene afslutter al efterforskning af selskabets brug af to kopisikrings-programmer, nemlig XCP og MediaMax.

Sony problemer begyndte i slutningen af 2005, da det kom frem, at XCP anvendte en farlig rootkit-metode, som ellers primært indtil da var blevet anvendt af hackere.

Det viste sig nemlig, at der blev indlæst en driver, som automatisk skjulte alle processer, hvis navn begyndte med tegnene $sys$, når man spillede en cd fra Sony.

De pågældende cd'er kunne nemlig kun afspilles med et særligt afspilningsprogram, der fulgte med cd'erne og som altså samtidig indeholdte den rootkit-lignende driver.

Med de nye forlig står indbyggerne i de 40 amerikanske delstater til at modtage omkring 1.000 kroner hver for de skader, som rootkitten kan have forårsaget på deres private computere.

Samtidig begrænser forliget Sonys fremtidige brug af kopisikring, ligesom brugerne skal informeres, hvis Sony fremover anvender den pågældende slags software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere